avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie sportiva

Buna ziua! Am citit cam tot ce este scris despre infiintarea unei asociatii sportive si tot am nelamuriri....poate sunt mai greu de cap.
Sa o luam cu inceputul:
Am infiintat o echipa de fotbal si am inscris-o la AJF. Cateva persoane s-au oferit sa faca sponsorizari dar au spus ca vor sa le faca in regula, cu acte. Atunci am inceput sa caut modalitatea cea mai simpla de a intra in legalitate, daca pot spune asa... Din ce am citit cel mai simplu pare a fi o asociatie sportiva fara personalitate juridica. Si aici m-am blocat. Pasii pentru a infiinta asociatia sportiva fara personalitate juridica sunt aceeasi cu a infiinta un ong? Adica cu rezervare nume, caziere la membrii fondatori, etc.? Sau trebuiesc facute doar stampila, contul bancar pentru patrimoniu, actul constitutiv care trebuie depus la directia judeteana de sport si tineret si alte cateva documente? Aici am nelamuririle. Eu as dori sa implic si primaria ca membru fondator... sau se poate ca primaria sa fie singurul membru? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
catalinban, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex198705 , utilizator 21:13, 28 Martie 2025
Nu am inteles mai nimic din ce ati scris mai sus....
Îmi cer scuze de exprimarea mai slaba.
Ma refer ca eu am făcut parte dintr-un circuit sportiv fără statut juridic.
, însă foarte mediatizat 5000 participanti amatori, fiecare cu posibilitatea egala de a participa la competitii în weekend.
În ultimii ani datorita creșterii acestui circuit ca număr de participanti , s-a constituit un fel de conducere ascunsa insa care decide în numele circuitului .
Din păcate la comanda unui membru cu care nu ma înțelegeam, am fost eliminat din circuit.
În consecinta ,știind statutul lor, le-am trimis ANAF pe cap și aceștia le-au deschis dosare penale de evaziune.
Acum ei încearcă sa constituie un fel de asociație sportiva , dar sa conducă tot ei, eu neputând sa ma înscriu.
Dar aceasta asociație tot trebuie sa aibă un statut juridic și eu am contactat și ANPC pentru suport dar ei susțin ca trebuie statut juridic pentru a interveni.
Și în concluzie ei acum cauta sa dezvolte pe ascuns acest statut sub forma de ONG , sa ascundă taxele de participare, etc.
Aici este problema cum sa acționez împotriva lor .
Dacă puteți lasă un număr de tel sa va explic mai bine v-as fi recunoscător.
Eventual poate ii acționăm și în Instanta pentru nerespectarea unor drepturi ale mele .
Mulțumesc.
Nr. Meu 0728985542

radumititean a scris:

Nu am inteles mai nimic din ce ati scris mai sus....

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constitutia prevede dreptul de libera asociere,,, ceea ce include faptul ca nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-0 asociatie daca nu vrea.... sau sa ramana coleg cu cineva cu care nu se suporta.... Prin urmare nici o asociatie de drept privat nu poate fi obligatia sa ii primeasca ca membri pe toti cei care ar indeplini criteriile / conditiile pe care le-au inscris in statut sau rezulta din lege. Deci daca sunteti certati cu alte persoane si ele infiinteaza o asociatie, nu sunt obligati si nu pot fi obligati sa va accepe si pe Dvs. ca membru, solutia fiind sa va infiintati Dvs. alta asociatie cu acelasi profil cautand oameni cu care va intelegeti, sau sa va alaturati unei (alte) asociatii ce face aceleasi activitati.... ANPC intevine in materie de servicii prestate sau bunuri vandute catre consumatori, ceea ce nu e cazul in relatia dintre o structura asociativa si proprii ei membri si cu atat mai putin in relatia cu potentiali membri.... Ce NU poate face o asociatie este sa discrimineze pe criterii nepermise de lege, de ex. sa zica ca e asociatie de fotbal dar sa spuna ca nu primeste ca membri persoanele cu par blond sau cu ochi verzi sau care sunt de religia cutare.... ca nu pot fi criterii relevante raportat la scopul si obiectivele asociatiei si sunt factori pentru care legea limiteaza sever dreptul de a utiliza acele caracteristici ca si criteriu de selectie...
Va multumesc mult. Ca idee acest circuit functiona timp de 20 de ani fara nici un statut legal ca asociatii ,cluburi sportive. In urma sesizarilor mele catre ANAF au inceput sa isi faca asociatii mai multi in tara , dar ideea este ca si acel comitet director a infiintat o asociatie care le da lor indicatii cum sa functioneze acel circuit. Si celelalte asociatii primesc indicatii de la ei sa nu ma primeasca pe pretextul ca m-au suspendat pe niste criteii aiurea amenintari ,hartuire ,ceea ce nu este adevarat , ei de fapt sunt suparati ca le-am pus ANAF in cap. In cazul asta nu se poate ataca asta ? Adica eu sa fiu reintegrat in acel circuit de 5000 participanti , si sa particip la turnee in tara ,care sunt tinute prin diverse asociatii care raporteaza acestei noi asociatii? totusi e abuziv acest mod de excludere si fara probe

alex198705 a scris:

Va multumesc mult. Ca idee acest circuit functiona timp de 20 de ani fara nici un statut legal ca asociatii ,cluburi sportive. In urma sesizarilor mele catre ANAF au inceput sa isi faca asociatii mai multi in tara , dar ideea este ca si acel comitet director a infiintat o asociatie care le da lor indicatii cum sa functioneze acel circuit. Si celelalte asociatii primesc indicatii de la ei sa nu ma primeasca pe pretextul ca m-au suspendat pe niste criteii aiurea amenintari ,hartuire ,ceea ce nu este adevarat , ei de fapt sunt suparati ca le-am pus ANAF in cap. In cazul asta nu se poate ataca asta ? Adica eu sa fiu reintegrat in acel circuit de 5000 participanti , si sa particip la turnee in tara ,care sunt tinute prin diverse asociatii care raporteaza acestei noi asociatii? totusi e abuziv acest mod de excludere si fara probe

Ca idee daca aveti putin timp sa studiati www.tenisdemasa.ro este sitetul de inscrieri pe acest circuit de 5000 participanti. Acest circuit este impartit de organizatori locali acum organizati pe asociatii sportive , majoritatea, ei sunt practic coordonati de o alta asociatie care le dicteaza regulamentul . Dar fiecare participant isi poate face cont liber pe acel site si sa se inscrie la turnee oriunde in tara fara sa faca parte din asociatie. Este un clasament national facut si pe baza rezultatelor este punctat. Dar din pacate fara niste reguli normale si legale si inlaturat de acea asociatie care decide abuziv

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva sau club sportiv biancarenata biancarenata Buna ziua, Suntem un grup de părinți care dorim să atragem sponsorizări, și redirecționarea celor 2 % din venit pentru o echipa de handbal ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal pe club sportiv. bob02008 bob02008 Buna ziua. Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal. Vreau sa înființeze o asociație Club Sportiv eu , tatal meu și încă un prieten. Ex: ... (vezi toată discuția)