avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie sportiva

Buna ziua! Am citit cam tot ce este scris despre infiintarea unei asociatii sportive si tot am nelamuriri....poate sunt mai greu de cap.
Sa o luam cu inceputul:
Am infiintat o echipa de fotbal si am inscris-o la AJF. Cateva persoane s-au oferit sa faca sponsorizari dar au spus ca vor sa le faca in regula, cu acte. Atunci am inceput sa caut modalitatea cea mai simpla de a intra in legalitate, daca pot spune asa... Din ce am citit cel mai simplu pare a fi o asociatie sportiva fara personalitate juridica. Si aici m-am blocat. Pasii pentru a infiinta asociatia sportiva fara personalitate juridica sunt aceeasi cu a infiinta un ong? Adica cu rezervare nume, caziere la membrii fondatori, etc.? Sau trebuiesc facute doar stampila, contul bancar pentru patrimoniu, actul constitutiv care trebuie depus la directia judeteana de sport si tineret si alte cateva documente? Aici am nelamuririle. Eu as dori sa implic si primaria ca membru fondator... sau se poate ca primaria sa fie singurul membru? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
catalinban, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:06, 3 Aprilie 2025
nu am gasit un link concret pe www.tenisdemasa.ro la organizatori, asociatii sau alte semenea, deci nu m-am putut lamuri deloc referitor la faptul ca ce reclamanti Dvs, ar avea sau nu vreo legatura cu vreun ONG... Ar trebui sa indicati mai concret unde se poate citi sau sa indicati Dvs. in concret textele, ca afirmatiile de tipul " organizatori locali acum organizati pe asociatii sportive , majoritatea, ei sunt practic coordonati de o alta asociatie care le dicteaza regulamentul " sunt mult prea vagi ca sa li se poata raspunde ceva concret si serios in sens juridic legat de legislatie ONG, ca de asta vorbim pe aceasta sectiune de forum, nu de legalitatea sau fiscalizarea unor incasari de taxe etc .
Ok , mulțumesc.
Eu vreau sa arat ca neavând statut juridic
cautand sa fenteze statutul sub forma de ONG cu taxe luate sub forma de donatie și organizând turnee ilegale este penal
Faptul ca m-au scos din acest circuit fara nici un drept e și mai grav.

radumititean a scris:

nu am gasit un link concret pe www.tenisdemasa.ro la organizatori, asociatii sau alte semenea, deci nu m-am putut lamuri deloc referitor la faptul ca ce reclamanti Dvs, ar avea sau nu vreo legatura cu vreun ONG... Ar trebui sa indicati mai concret unde se poate citi sau sa indicati Dvs. in concret textele, ca afirmatiile de tipul " organizatori locali acum organizati pe asociatii sportive , majoritatea, ei sunt practic coordonati de o alta asociatie care le dicteaza regulamentul " sunt mult prea vagi ca sa li se poata raspunde ceva concret si serios in sens juridic legat de legislatie ONG, ca de asta vorbim pe aceasta sectiune de forum, nu de legalitatea sau fiscalizarea unor incasari de taxe etc .

adica nu aveti de fapt intrebari, cu cautati lamuriri, ci doar vreti sa va exprimati public oful , si lumea sa va si creada, de si nu furnizati nici un link, nici un argument ? "Sub forma de oNG" ? Care? Cum se numeste? Din ce punct de vedere ar fi nelegala organizarea competitiilor respective? Ca pot organiza competitii sportive neoficiale si organizarii care nu sunt inscrise in Registrul Sportiv, si in multe ramuri de sport majoritatea cluburilor si competitiilor sunt in afara cadrului oficial patronat de ANS si federatiile sportive nationale de profil...
Sunt foarte multe lucruri neclare ,care nu le inteleg , dupa cum am zis aceste turnee se organizeaza la nivel national . Unii din organizatori au asociatii sportive, nu club, deci fara statut juridic, dar exista un site de inscrieri la libera alegere a amatorilor, deci oricine poate www.tenisdemasa.ro.
Exista insa un comitet director fara statut juridic care ar fi responsabil de acest circuit , si care decide cum sa fie eliminati participantii fara vointa lor sau probe clare.
Eu am contactat si ANPC pentru asta si in urma verificarilor au constatat ca nu au statut juridic deci nu pot interveni.

Oful mi-l exprim ca nu e normal ca e un site public sa se decida repingerea unor participanti pe niste criterii care nu au nici o legatura cu legalitatea si fara statut juridic al acestui circuit, dar cand incaseaza taxe de la ei sa se ascunda sub diverse forme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet, faptul ca acel formum / website este accesibil public nu inseamna ca oricine care se inscrie este un consumator sau ca e un serviciu public. Nu rezulta de acolo fara sa te inscrii care e natura acelei relatii. Daca e una calificabila ca apartenanta la un ONG, e o chestiune privata, si nici un ONG nu are obligatia sa primeasca sau pastreze ca membru o persoana care indeplineste criteriile anuntate pentru membership. Daca e insa o prestare de servicii oferita public, e altceva. Insa nu ati furnizat informatiile necesare pentru a vedea cum se poate califica ce ofera acel website si acolo nu gasesti informatii daca nu te inscrii. Nu e realist sa aseptati sa se inscrie pe acel site abonatii acestui forum ca sa se documenteze si deci sa poata sa va raspunda. Dvs. ar fi trebuit sa furnizati informatiile necesare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva sau club sportiv biancarenata biancarenata Buna ziua, Suntem un grup de părinți care dorim să atragem sponsorizări, și redirecționarea celor 2 % din venit pentru o echipa de handbal ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal pe club sportiv. bob02008 bob02008 Buna ziua. Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal. Vreau sa înființeze o asociație Club Sportiv eu , tatal meu și încă un prieten. Ex: ... (vezi toată discuția)