avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate

Am facut greseala sa credem ca nu ne vom mai intoarce la casa parinteasca si din aceeasta cauza am lasat ca cterenul si casa sa fie folosite de un var al sotiei in aceasta perioada, intelegere tacita fara inscrisuri. Acum ne-am intors pentru preluarea in mod oficial a mostenirii sotiei tinand cont de faptul ca fiica mea, studenta la medicina veterinara, doreste stabilirea in provincie. Dupa un mic scandal cu actele casei, varul refuza sa ne elibereze titlul de proprietate al terenului arabil, ridicat de el de la autoritatile in speta fara procura din partea noastra, pana in februarie anul viitor, cand zice ca il v-a scoate de pe rolul sau si-l v-a transfera pe al nostru. Doresc sa stiu daca exista ceva legal in actiunea de refuz al varului si actiunile pe care trebuie sa le intreprindem noi in a intra in posesia titlului de proprietate al sotiei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: fengshuigmg , utilizator 10:00, 31 Octombrie 2012
Daca varuld-voastra doar a folosit acea casa si terenul aferent asta nu inseamna ca are vreun drept de proprietate asupra lor, sotia fiind mostenitorul de drept. S-a facut succesiune?iar cat priveste titlu de proprietate mergeti la primaria care l-a eliberat .
Asa credem si noi insa faptul ca a fost incadrat pe rolul lui fara nici un act din partea noastra imi spune ca e ceva putred in Danemarca. Am luat legatura cu viceprimarul expunandu-i problema si mi s-a parut ceva cam evaziv, mai ales ca insistand pe varianta cea mai rea, mi-a spus ca trebuie sa stiu datele de identificare ale actuluii pentru a putea face ceva. Succesiunea nu s-a facut din pacate, urmeaza s-o facem direct pe numele fiicei daca se poate. Exista vreun act de asa zisa ignorare a terenului agricol cu un termen dupa care el poate fi trecut in proprietatea altcuiva? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate pe casa ghiocelioana ghiocelioana Bună seara! Prin certificat de moştenitor, tata (defunctul), lasă ca moştenire (soţiei şi fiicei) 1/2 dintr-o casă, construită în timpul ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune assarom assarom Familia mea a mostenit un teren in suprafata de 5 ha. pe respectivul teren s-a eliberat un titlu comun de proprietate pentru cei 4 mostenitori. Ulterior s-a ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune si iesire din indiviziune constantin2015 constantin2015 Buna ziua, Va expun problema mea. Mama mea locuieste intr-o comuna in judetul Iasi. Fratele mamei a decedat in octombrie 2012. In urma lui a ramas casa si ... (vezi toată discuția)