avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... renuntare actiune in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

renuntare actiune in instanta

am depus o actiune in instanta, la Judecatoria Ploiesti, care are termen anul viitor. acum trebuie sa renunt la actiune, imi puteti da un sfat cum se procedeaza, cine poate face cererea de renuntare (daca o poate face avocatul sau daca este necesara si prezenta mea), ce se intampla mai departe?
actiunea este pentru o promisiune de vanzare care n-a fost respectata, taxa de judecata este mare si as vrea sa stiu si cum se recupereaza si cand.
precizez ca motivul renuntarii nu este recuperarea taxei
va rog sa ma sfatuiti daca exista mai multe variante in care se poate face renuntarea, si care sunt consecintele

multumesc anticipat
ileana ionescu
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:55, 30 Octombrie 2012
Puteti retreage oricand (chiar inantea termenului de judecata) actiunea mergand personal la instanta cu actul de identitate. Avocatul poate retrage actiiunea doar daca are un mandat special in acest sens.
Puteti renunta la judecata fie verbal in fata instantei, fie trimitand o cerere scrisa instantei.
Cererea scrisa de renuntare nu va fi avuta in vedere de instanta. Trebuie sa fiti prezenta personal
va rog mai multe detalii:
cererea de renuntare e considerata renuntare in fata autoritatilor?
avocatul va depune cererea la registratura si mi-a spus ca se va da un termen si se va judeca si cererea de renuntare, si abea dupa ce se va pronunta instanta se considera ca cererea de renuntare a ramas definitiva
cu ce fel de acte dovedesc ca am renuntat la actiune?
am nevoie de aceasta renuntare, oficial si urgent
termenul la care m-as putea prezenta in fata instantei va fi functie de programul lor, adica abea peste un an, ori eu am nevoie de aceasta renuntare acum (max.pana la sfarsitul saptamanii)
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
iileana, utilizator
Faceti in scris o cerere de renuntare la judecata in temeiul art.246, al.1 din Codul de Procedura Civila si depuneti-o prin serviciul de registratura, solicitand pronuntarea unei incheieri in acest sens, fara drept de apel.
Prezentati-va la termenul de judecata acordat.

Prin renuntarea la judecata reclamantul nu-si abandoneaza posibilitatea de a exercita ulterior o actiune impotriva aceluiasi parat , cu acelasi obiect si cu aceeasi cauza.

Daca renuntarea la judecata se face dupa comunicarea cererii de chemare in judecata , instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli./b]


Succes.

Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la judecata ivanka82 ivanka82 Buna ziua, as dori sa stiu cum pot renunta la judecata. Tatal meu a dechis in 2007 un proces de iesire din indiviziune pentru un teren care are titlu de ... (vezi toată discuția)
Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)