avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie multipla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie multipla

Am urmatoarea problema, la care as dori un sfat daca se poate:
In 1994, pe baza cerificatului de mostenitor, soacra mea a obtinut un titlu de proprietate pe un teren de 2.800 mp din Roznov, jud. Neamt, dar fara a utiliza terenul
Dupa 5 ani, in 1999, o alta persoana a primit un titlu de proprietate pe exact acelasi teren (si aceleasi vecinatati), a ocupat terenul in discutie si nu a mai vrut sa-l elibereze.
In urma unei sezari la Prefectura Neamt i s-a confirma ca "Comisia locala Roznov a efectuat 2 puneri in posesie suucesive si suprapuse, finalizate cu emiterea a 2 acte de proprietate (in 1994 si 1999) pentru 2 persoane diferite" si i s-a sugerat soacrei mele fie sa se inteleaga cu primaria Roznov, fie sa-i actioneze in judecata.
Nu s-a inteles cu cei de la Primarie. Aceastia i-au spus ca-i da soacramii un teren de aceeasi suprafata in alta parte. Ea a refuzat si a solicitat, pe buna dreptate, dat fiind faptul ca are titlul cu 5 ani inainte, ca ea sa intre in posesia terenului intial, si un alt teren sa i se dea celeilalte persoane.
Urmeaza acum actiunea in judecata si am cateva intrebari:
1) Pe cine actionez in judecata? Primaria sau Comisia locala care a efectuat punerea in posesie eronata, eventual si persoana beneficiara a unui act de proprietate pe acelasi teren cu al meu?
2) Soacra fiind pusa in posesie cu 5 ani mai devreme poate solicita ca terenul in cauza sa-i fie atribuit ei (iar cealalta persoana sa primeasca un teren echivalent)? 3) Soacra mea se poate reprezenta singura in proces (fara avocat)? Ce formalitati trebuie indeplinite?
4) O pot reprezenta eu (nu am studii juridice)? Ce formalitati trebuie indeplinite?
5) Se poate judeca in lipsa? Ce formalitati trebuie indeplinite?
6) Se platesc anumite taxe? Ce anume, cat si pana cand trebuie platite? Ce fac daca nu stiu cat trebuie sa platesc?

Cu multumiri, astept sfatul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Intabulare/rezervare intabulare teren ombun12 ombun12 detin un teren cu vegetatie forestiera, pentru care detin o fisa tehnica de punere in posesie (din 1993) pentru suprafata de 0.25 ha. Am masuratori cadastrale ... (vezi toată discuția)
Teren lordionis lordionis Buna ziua. Imi cer scuze inca de la inceput pt. dimensiunile textului ocupat de ceea ce o sa va prezint: Familia mea a avut in folosinta de peste 100 de ... (vezi toată discuția)
Obligatiile reclamantului,castigator in instanta al dreptului de proprietate asupra terenului extravilan dmd75 dmd75 In anii 90 ,unchiul meu a castigat in instanta dreptul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unui teren agricol,intr-un proces funciar in ... (vezi toată discuția)