avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatiile reclamantului,castigator in instanta al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatiile reclamantului,castigator in instanta al dreptului de proprietate asupra terenului extravilan

In anii 90 ,unchiul meu a castigat in instanta dreptul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unui teren agricol,intr-un proces funciar in contradictoriu cu Consiliul Local al com,D G F P si o societate comerciala care administra in acel moment terenul in cauza.A incheiat procesul verbal de punere in posesie in 2000 ,cu un executor judecatoresc.
La punerea in posesie au participat numai reprezentanti ai societatii comerciale.Nu semneaza procesul verbal nici un reprezentant al DGFP sau Consiliul Local.
In 2002 se elibereaza un titlu de proprietate,pentru aceeasi suprafata de teren la care se referea si hotararea castigata de mine in instanta.Titlul respectiv este eliberat de Prefectura,la propunerea Comisiei Funciare Locale si la dispozitia Comisiei Judetene.Detinatorul titlului respectiv vinde imediat unei societati comerciale.
In urma unui proces din 2015 unchiul castiga din nou terenul de la acea societate,avand ca temei juridic dreptul de revendicare pe drept comun ,instanta comparand titlurile(hotararea lui din 1999 si contractul de vanzare -cumparare al societatii.La acest moment este in stapanirea efectiva a terenului,inscris dreptul la CF .
Intrebarile mele:
1.In eventualitatea unui proces pentru recuperarea prejudiciului creat intre anii 2002-2015 dam in judecata: Consiliul Local al comunei,Primaria,Prefectura.Comisia funciara locala? proprietarul din ultimii ani-societate comerciala -a fost de buna credinta si nu datoreaza recolta!
2.Dupa incheierea procesului verbal de punere in poseie din anul 2000 unchiul meu avea vreo obligatie de indeplinit?El nu a deschis rol la Primarie si nu a indeplinit nici un alt demers si in multele plangeri pe care le-am facut de-a lungul anului in penal ni s-a spus ca Primaria si Comisia Locala nu a stiut ca pamantul respectiv apartinea in 2002 unchiuluimeu,Totusi el obtinuse acel teren in urma unui proces tocmai cu consiliul local al comunei respective.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 23:40, 5 Februarie 2015
1. Prejudiciul se cere si se poate obtine de la persoanele intre care a avut loc vanzarea/punerea in posesie din 2002. Din punctul de vedere al proprietarului (unchiul )acele acte, cel de punere in posesie si cel de vanzare din 2002 sunt fapte juridice in sens larg. Trebuie avuta in vedere si prescriptia care in materia drepturilor reale este de 10 ani, cu consecinta directa a recuperarii prejudiciului pt perioada 2005 - 2015.
2. Unchiul trebuia sa declare dpdv fiscal obtinerea terenului. Lucru pe care Consiliul local nu-l putea face in locul lui. Sper ca a facut demersurile acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare!!!! Karcsika26 Karcsika26 Buna ziua Am si eu o intrebare Vrem sa intabulam un teren extravilan,titlul de proprietate e pe numele lui tata si fratele lui.Din pacate tata a murit vara ... (vezi toată discuția)
In 1050 am cumparat un teren" loc de casa in vatra satului" criss_2009 criss_2009 in 1950 am cumparat un teren .in actul de cumparare este specificat LOC DE CASA IN VATRA SATULUI. in 1991 am facut cerere de reconstituire a dreptului de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate teren agricol arvat_t arvat_t Buna seara,detin o suprafata de 2,2ha teren agricol,com Avram-Iancu,jud.Bihor.,.Nu s-a eliberat Titlu de Proprietate.Terenul a fost dobandit de tatal meu ... (vezi toată discuția)