avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de preaviz

buna ziua,

ocup functia de sef depozit la un dealer auto din martie 2011. Pe 22.102012 mi-am dat demisia si directorul mi-a cerut un preaviz de 45 de zile lucratoare. Mentionez ca pe contractul individual de munca preavizul este de 15 zile si am semnat act aditional la data modificarii codului muncii. Am facut o cerere pe mail catre director si departamentul resurse umane pentru termen de preaviz de 20 de zile conform CIM dar nu am primit niciun raspuns.
In aceasta situatie ce termen trebuie sa respect:
-20 de zile conform CIM si act aditional sau
-45 de zile pentru functie de conducere (sef depozit) cum vrea directorul???

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 30 Octombrie 2012
Art. 81 alin. 4 din Codul muncii:

Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Concluzia o trageti dvs.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Termenul de preaviz in cazul d-voastra este cel prevazut in c.i.m. si act aditional ... O zi buna !
Va trebui sa respectati termenul de preaviz prevazut in c.i.m. , modificat prin actul aditional .. adica, 20 de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? cum identific daca am o functie de executie sau de conducere? diana_ro diana_ro Buna ziua, Din Codul muncii: Art. 81 (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz demisie - functie conducere florent@ florent@ Buna ziua, CIM incheiat inainte de 2011 - functie de executie, pentru care perioada de preaviz s-a modificat in 20 zile prin act aditional cf noului CM. ... (vezi toată discuția)
Nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de conducere ContSters220328 ContSters220328 Sunt in functie de conducere am inaintat demisia cu preaviz dar nu am respectat perioada de 45 zile conform Noul cod al muncii. In contractul semnat de mine ... (vezi toată discuția)