avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada preaviz demisie - functie conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada preaviz demisie - functie conducere

Buna ziua,
CIM incheiat inainte de 2011 - functie de executie, pentru care perioada de preaviz s-a modificat in 20 zile prin act aditional cf noului CM. Ulterior, in 2012 a fost schimbata functia cu una de conducere tot prin act aditional. Va rog sa-mi spuneti care este perioada maxima de preaviz? 20 zile cat apare in act aditional pt functia de la momentul cand a fost semnat actul aditional respectiv sau 45 zile cat este in CM pentru funtie de conducere.
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 29 Octombrie 2014
Art. 81. C.mun.
......
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
....

In speta, daca la data modificarii functiei nu a fost modificata si durata preavizului , atunci aceasta este cea mentionata in c.i.m. - 20 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz cim vs ccm. ccm nu specifica clar silviu1975 silviu1975 Sunt in situatia de a-mi depune demisia dintr-o functie de conducere. Mentionez ca la angajarea pe functie de executie, In CIM se specifica: \\"... perioada de ... (vezi toată discuția)
Nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de conducere ContSters220328 ContSters220328 Sunt in functie de conducere am inaintat demisia cu preaviz dar nu am respectat perioada de 45 zile conform Noul cod al muncii. In contractul semnat de mine ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este perioada de preaviz in cazul demisiei. Mentionez ca ocup functia de tehnician gestiune productie (cod ... (vezi toată discuția)