avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii minori

Buna ziua, vreau sa stiu daca tatal copilului poate sa ma dea an judecata ca eu am plecat cu copilu din tara ,dar anainte am mers la un notar si mi-a dat semnatura lui ca pot iesi cu copilu,iar procura nu are un termen ca ma pot antoarce la o perioada de timp anume .VA MULTUMESC FRUMOS.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:38, 30 Octombrie 2012
Procura se poate revoca daca il suparati.
Incercati sa va intelegeti si sa dati dovada de maturitate.
Evitati procesele ca va costa bani.
Si cum fac sa dau dovada ... ce trebuie sa fac ,cat timp poate sa revoce procura eu sunt acum an spania cu copii ,si cum pot sa fac sa iau eu tutela la copil ,as dori sa pot sa iau legatura cu dumneavoastra
Instanta hotaraste asupra raporturilor dintre parintii si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.

Autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.

Astfel, daca exista motive intemeiate, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

Celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului .


Domiciliul copilului va fi stabilit la dumneavoastra.

Este adevarat ca procura speciala poate fi revocata, insa, in cazul in cazul veti parasi tara si va veti lovi de un refuz nejustificat din partea tatalui copilului, veti putea investi instanta de judecata in vederea pronuntarii unui hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul de vointa al tatalui.


Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain - divort cu minor fufulet fufulet buna ziua. un sfat va rog. sunt cetatean strain (Moldova) casatorita cu roman, avem 2 copii minori. in caz de divort m-ar interesa problema copiilor, caci ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil ionela2014 ionela2014 buna ziua. Sunt casatorita din iulie anul trecut si am o fetita de 3 luni. Avem apartament cumparat din iunie anul trecut dar pentru ca nu eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)