avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare la somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare la somatie de plata

Am primit o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de debitor - somatie de plata. Si sunt nedumerit cu acea intampinare care trebuie depusa.
Pe scurt, am incetat sa mai platesc serviciile de telefonie si trebuie sa platesc restanta 3 luni + penalitati + chelt. de judecata. Motivul este ca au existat niste neintelegeri la momentul cand am vrut sa reziliez contractul, si nu le pot dovedi.
Pentru ce sa depun intampinare, adica ce sa scriu acolo? Ca promit sa platesc? Deasemenea, pot sa am cerinte fata de reclamant in acea intampinare, adica eu platesc cu conditia sa fiu sigur ca se reziliaza contractul?
Pe citatie scrie ca avem posibilitatea medierii, nu ar fi mai simplu in acest caz?
Cati bani ar trebui sa platesc pentru a depune intampinarea?
Cel mai recent răspuns: bgeri2007 , utilizator 15:04, 15 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Exact din cauza asta am ajuns aici, pentru ca nu mi s-a oferit posibilitatea sa reziliez contractul, si nu pot dovedi acest lucru pentru ca am vorbit telefonic cu reprezentantul firmei respective.
De fapt intrebarea mea a fost pentru ce sa fac intampinarea daca nu am probe sa sustin motivul de neplata.
Alta intrebare scurta si la obiect, ce se intampla daca nu depun intampinare?

Acum am observat si faptul ca s-a gresit la calculul penalitatilor, pot sa cer recalcularea lor in actul de intampinare?
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
bgeri2007, utilizator
Prin intampinare trebuie sa combateti cele aratate de reclamant in actiune, cu argumente de drept si de fapt. Altel spus, va aparati. E bine sa depuneti intampinare. Daca nu depuneti, nu patiti nimic, dar sansele sa pierdeti procesul cresc.
Daca aveti ceva de imputat reclamantei inaintati si o cerere reconventionala, aratati ce obligatii nu si-a indeplinit si cereti rezilierea contractului. Poate totusi identificati mijloace de proba: martori, fax-uri, mail-uri etc. Nu aveti cum sa probati faptul ca vi s-a propus rezilierea contractului?. Aceste convorbiri se inregistreaza si societatile de telefonie le utilizeaza in procese. Cereti instantei ca sa depuna convorbirea. Mai ganditi-va.
Succes.

P.S. Sa depuna textul convorbirii reclamanta.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ok, deci sa inteleg ca nu patesc nimic grav daca nu depun intampinare. Dar daca nici nu ma prezint la proces?
Am inteles ulterior ca este vorba de o Somatie de plata.
In acest caz nu puteti inainta Reconventionala.
Nu patiti nimic daca nu inaintati intampinare si nici daca nu va prezentati la proces.
Din motive ce tin de principii, va recomand totusi sa participati la proces sau sa trimiteti o cerere in care sa precizati dosarul si termenul si prin care sa solicitati instantei judecarea in lipsa dvs.

Alte discuții în legătură

Excepþii de procedurã delotilia delotilia Bună ziua. Trebuie să formulez excepţiile de procedură într-o întâmpinare intr-un proces în care societatea mea comercială figurează ca pârât ... (vezi toată discuția)
Reconventionala in cadrul somatiei de plata Stie cineva care e practica in cazul in care paratul depune cerere reconventionala la cererea de emitere a somatiei de plata? Instanta respinge automat cererea ... (vezi toată discuția)
In procesul de divort convorborile felefonice sperantagabi sperantagabi in cazul in care reclamantul intru-n proces de divort este incurcat cu o alta persoana cu care are relati intime atit inainte de divort si in timpul derulari ... (vezi toată discuția)