avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare la somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare la somatie de plata

Am primit o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de debitor - somatie de plata. Si sunt nedumerit cu acea intampinare care trebuie depusa.
Pe scurt, am incetat sa mai platesc serviciile de telefonie si trebuie sa platesc restanta 3 luni + penalitati + chelt. de judecata. Motivul este ca au existat niste neintelegeri la momentul cand am vrut sa reziliez contractul, si nu le pot dovedi.
Pentru ce sa depun intampinare, adica ce sa scriu acolo? Ca promit sa platesc? Deasemenea, pot sa am cerinte fata de reclamant in acea intampinare, adica eu platesc cu conditia sa fiu sigur ca se reziliaza contractul?
Pe citatie scrie ca avem posibilitatea medierii, nu ar fi mai simplu in acest caz?
Cati bani ar trebui sa platesc pentru a depune intampinarea?
Cel mai recent răspuns: bgeri2007 , utilizator 15:04, 15 Noiembrie 2012
Ai primit un sfat bun de la avocat gerberga, nu te-as sfatui sa renunti la intampinare,,gandeste-te ce se intampla daca ei castiga,cunosti consecintele imediate ?iar pentru supararile tale chiar deschide un proces pentru rezilierea contractului si nu numai .... binenteles cu mediere inainte ,costuri si stres mai putin
Multumesc pentru sfaturi, mi-am conturat in mare parte o idee despre tot cazul asta.
Ca sa fie mai pe inteles, acel reprezentant nu m-a sunat de la relatii cu clientii si mai mult ca sigur nu a fost inregistrata convorbirea, este vorba de un consultant de la birou care se ocupa de persoane juridice, initial contractul a fost incheiat pe persoana juridica, apoi a fost trecut pe persoana fizica, iar toata neintelegerea a pornit de la faptul ca domnul de la acel birou avea programate intalniri dupa ora 14 iar eu nu puteam sa duc personal cererea de reziliere inainte de ora 15. Mail-ul trimis nu a fost o cerere expresa, eu am cerut numai detalii despre conditiile in care puteam sa reziliez contractul, perioada minima contractuala a expirat deci nu se punea problema unei plati suplimentare.
In orice caz, procesul a fost pe data de 6 noiembrie, nu m-am prezentat si nici nu am depus intampinare.
Mai departe ce trebuie sa fac? Trebuie sa primesc ceva decizie prin posta, sa astept acasa? Sau sa ma duc pana la biroul Rds&Rcs (ca despre ei este vorba) si sa vorbesc cu cineva acolo?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excepþii de procedurã delotilia delotilia Bună ziua. Trebuie să formulez excepţiile de procedură într-o întâmpinare intr-un proces în care societatea mea comercială figurează ca pârât ... (vezi toată discuția)
Reconventionala in cadrul somatiei de plata Stie cineva care e practica in cazul in care paratul depune cerere reconventionala la cererea de emitere a somatiei de plata? Instanta respinge automat cererea ... (vezi toată discuția)
In procesul de divort convorborile felefonice sperantagabi sperantagabi in cazul in care reclamantul intru-n proces de divort este incurcat cu o alta persoana cu care are relati intime atit inainte de divort si in timpul derulari ... (vezi toată discuția)