avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare la somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare la somatie de plata

Am primit o citatie prin care sunt chemat in instanta in calitate de debitor - somatie de plata. Si sunt nedumerit cu acea intampinare care trebuie depusa.
Pe scurt, am incetat sa mai platesc serviciile de telefonie si trebuie sa platesc restanta 3 luni + penalitati + chelt. de judecata. Motivul este ca au existat niste neintelegeri la momentul cand am vrut sa reziliez contractul, si nu le pot dovedi.
Pentru ce sa depun intampinare, adica ce sa scriu acolo? Ca promit sa platesc? Deasemenea, pot sa am cerinte fata de reclamant in acea intampinare, adica eu platesc cu conditia sa fiu sigur ca se reziliaza contractul?
Pe citatie scrie ca avem posibilitatea medierii, nu ar fi mai simplu in acest caz?
Cati bani ar trebui sa platesc pentru a depune intampinarea?
Cel mai recent răspuns: bgeri2007 , utilizator 15:04, 15 Noiembrie 2012
Buna seara .
Asa cum mentioneza chiar consultantii de la relatii cu clientii,ca ,,aceasta convorbire se inregistreaza " fara un acord al clientului,ceea ce eu consider ca este o incalcare grava a drepturilor omului,la intimitate si la reputatie,onoare,etc.prevazute de Codul civil,acestia pot fi batuti in cazul acesta cu propriile arme,adica cu textul inregistrat al convorbirii ,ca dovada a a solicitarii dvs.de rezilierii a contractului .In general ,acestia nu au cunostinte juridice si sunt instruiti sa spuna ca nu va pot da legatura cu un jurist al firmei. Depinde acum ce prevede contractul .Daca prevede ca rezilierea anticipata ,presupune plata unei taxe si dvs.ati semnat contractul asa,nu prea mai aveti ce face,decat sa asteptati sfarsitul perioadei contractuale .Exista de asemenea,O.P.C.-ul si Autoritatea de Reglementare si Control in Telecomunicatii,care pot fi sesizati ,daca va considerati nedreptatit si au drept de control si constatare asupra firmelor de telefonie mobila si fixa ..
Cu stima,
Marius Bote .

******

Somatia nu prevede intampinare .Probabil,cererea de chemare in judecata ,presupune intampinare, daca va aparati, sau cerere reconventionala,daca ,,atacati " dvs.
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aveti dreptul de a depune intampinare fata de somatia de plata a creditoarei in care aratati pozitia dvs fata de cererile reclamantei, inclusiv faptul ca au gresit la modul de calcul al penalizarilor.

Solicitati respingerea cererii ca neavand la baza o creanta certa (a se vedea greseala de calcul).

Este posibil sa le admita sau sa le respinga aceasta cerere. Pot formula o alta cerere pe calea dreptului comun, somatia de plata fiind o procedura speciala si urgenta care nu presupune administrarea unui probatoriu complex.

Ideea ar fi ca probabil - daca au dreptate conf prevederilor contractuale - dvs tot va trebui sa le achitati sumele pretinse, eventual se vor mai adauga alte penalizari.

Incercati sa ajungeti la o intelege cu acestia, eventual prin mediere.
Daca suntem atenti cand initiem convorbirea cu acesti consultanti telefonici, in majoritatea cazurilor ei spun ceva de genul: "va informam ca aceasta convorbire AR putea fi inregistrata si continuarea ei este considerata acceptul dvs.". In consecinta, acordul interlocutorului a fost dat prin continuarea convorbirii.

Este necesara si intampinarea si participarea la proces, daca actiunea este contrara convingerilor dvs., bgeri2007. Nu lasati sa va scape ocazia de a va apara si nu dati firmei de telefonie ocazia de a face inca o victima.

Va urez succes!
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
opt_mgh, utilizator
Pe calea somatiei de plata nu puteti propune alte probe, decat inscrisuri. Asa ca daca sunt sau nu convorbirile telefonice, pe calea acestei proceduri nu au relevanta. Solicitati respingerea, in scris(intampinare) sau oral in fata instantei, deoarece sunt probe de administrat ce nu pot fi administrate decat pe dreptul comun care sa ateste ca ati cerut rezilierea contractului (si acest lucru sa fie posibil, perioada pe care l-ati incheiat sa fie incheiata), depuneti la dosar o copie daca nu-i depusa de reclamant si bafta, mari sanse de castig totusi nu sunt, daca au contract si factura.
Referitor la neprezentarea dvs la proces va informez ca exista mari sanse ca instanta sa admita somatia formulata de catre operatorul de telefonie deoarece prin faptul ca nu va prezentati apararile se considera o acceptare tacita din partea debitorului a obligatiei de plata.
In locul dvs. as contesta debitul formuland intampinare in care mi-as exprima apararile in ceea ce priveste intinderea si modalitatea de calcul a obligatiei de plata.In felul acesta exista marea posibilitate ca somatia sa fie respinsa deoarece creantia pretinsa prin somatie trebuie sa fie certa, lichida si exigibila.

In felul acesta veti mai castiga un pic de timp pentru ca ei oricum probabil in cazul in care nu se admite somatia de plata se vor indrepta pe calea dreptului comun unde se timbreaza cererea la valoarea debitului pretins.

Mult succes!

Alte discuții în legătură

Excepþii de procedurã delotilia delotilia Bună ziua. Trebuie să formulez excepţiile de procedură într-o întâmpinare intr-un proces în care societatea mea comercială figurează ca pârât ... (vezi toată discuția)
Reconventionala in cadrul somatiei de plata Stie cineva care e practica in cazul in care paratul depune cerere reconventionala la cererea de emitere a somatiei de plata? Instanta respinge automat cererea ... (vezi toată discuția)
In procesul de divort convorborile felefonice sperantagabi sperantagabi in cazul in care reclamantul intru-n proces de divort este incurcat cu o alta persoana cu care are relati intime atit inainte de divort si in timpul derulari ... (vezi toată discuția)