avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

Contractul de inchiriere care are ca obiect inchirierea unor spatii ,altele decat locuinte , intre 2 persoane juridice ,caror legi se supun?
Cel mai recent răspuns: Alexandra Opris , Consilier juridic 08:22, 31 Octombrie 2012
Contractul de inchiriere este guvernat de Codul Civil care se aplica atat contractelor incheiate intre persoane fizice, cat si juridice.
Depinde de natura bunului care urmeaza sa faca obiectul contractului de locatiune
Obligatiile locatorului,locatarului sunt cele din legea 114, chiar daca spatiul de inchiriat este un spatiu de birouri sau comercial ? termenii contractuali sunt supusi aceluiasi legi ca in cazul inchirierii unui spatiu de locuit ?
Termenii contractuali sunt aceeasi chiar daca este vorba despre un contract de locatiune incheiat intre 2 persoane fizice sau 2 persoane juridice.Insa daca doriti sa desfasurati activitati comerciale acolo trebuie schimbata destinatia spatiului din spatiu de locuit in spatiu comercial, lucru care poate fi facut doar de proprietar, cu acordul vecinilor daca este vorba de un spatiu la bloc sau la curte cu mai multi locatari in curte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Facturare utilitati contract locatiune pers. juridica cu pers fizica avb_grup avb_grup Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei dvs presupune mai multe paliere pe care am sa incerc sa le introduc treptat in discutieI. In esenta este ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere Stadva Stadva Doresc sa subinchiriez un spatiu comercial . In contractul de inchiriere nu este nicio mentiune privind dreptul sau interdictia chiriasului de a subinchia . In ... (vezi toată discuția)