avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz din partea unui locatar de a lasa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz din partea unui locatar de a lasa administratorul sa verifice starea coloanei de incalzire termica

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie.Prietena mea care este internata in spital mi-a lasat cheile de la apartament sa urmaresc cand se da drumul la incalzire. Astfel am observat ca teava de incalzire care trece prin toate apartamentele pana la etajul 4 unde ea locuieste, este rece si la ea in apartament nu urca caldura. Am aerisit instalatia si degeaba.Prin urmare, am mers la apartamentul de dedesubt (unde este instalata centrala proprie) si am rugat sa ma lase sa vad daca teava nu este cumva taiata sau intrerupta deorece nu vine caldura la etajul 4.Am fost refuzata.Am rugat administratoarea sa mearga ea sa verifice teava dar proprietara apartamentului de la etajul 3 nu i-a deschis nici ei usa.Intrebarea mea este:cum sa verific daca teava care trece din aparamentul de la etajul 3 la etajul 4 este in buna stare, daca persoana respectiva nu lasa pe nimeni sa intre in casa sa verifice.In alta ordine de idei, daca teava este intrerupta la etajul 3 inseamna ca prietena mea de la etajul 4 plateste caldura de care practic nu beneficiaza.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:57, 30 Octombrie 2012
Este problema care poate fi clarificata de catre presedintele de asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta in temeiul disp art 15 din L nr 230/2007 ,sa dispuna masuri concrete,in interesul general al proprietarilor sa constate si sa se asigure de buna functionare a instalatiilor parte comuna diin condominiu
Pai atunci cand spuneti ca ati aerisit caloriferele, nu ati remarcat daca este intrerupta coloana?.Ca daca era intrerupta coloana... nu mai faceati aerisirea lor, pentru ca acestea ar fi trebuit sa fie goale ( umplute cu aer ).:">
In HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se scrie la obligatiile pe care le au proprietarii printre altele:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
...............
Obligatii
...........
b) sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul propriu, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar si justificat sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz, conform prevederilor din statutul asociatiei de proprietari;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor doamna_marian doamna_marian buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema locuiesc la etajul 4 din 5 al unui bloc de proprietari, in apartamentul de deasupra mea nu locuieste ... (vezi toată discuția)
Aerisire coloana verticala agent termic - cine are aceasta obligatie ciresel ciresel Buna ziua. Desi agentul termic a venit de cca 4 zile,pe casa scarii unde locuiesc,nici vorba de asa ceva. Am sunat administratorul ,i am explicat ... (vezi toată discuția)
Cine poate face sesizarea catre radet in cadrul unei as.de proprietari? mary_catalina mary_catalina Buna dimineata, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Din luna decembrie am inceput sa platim caldura la pausat, deoarece am renuntat la ... (vezi toată discuția)