avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... schimbare destinatie la prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

schimbare destinatie la prima casa

buna seara.as dori sa cumpar un apartament prin prima casa dar as dori sa ii schimb destinatia in cabinet stomatologic.se poate schimba destinatia , daca se cumpara apart prin creditul prima casa? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 01:27, 31 Octombrie 2012
Depinde de conditiile care vor fi inscrise in contractul incheiat cu banca.
Dumneavoastra veti cumpara un apartament, locuinta. Depinde ce doriti sa faceti mai departe, daca doriti sa il vindeti catre un cabinet stomatologic, va fi nevoie sa achitati ipoteca. Daca doriti sa il inchiriati unui cabinet stomatologic, nu ar trebui sa fie o problema, cu respectarea conditiilor de deschidere a cabinetului stomatologic. In functie de forma de organizare, SRL, PFA, acord vecini direct afectati, dimensiuni minime conform ordinelor de ministru etc. Eu personal nu cunosc sa existe o interdictie de inchiriere a apartamentelor cumparate prin creditul prima casa.
Exista banci care ar putea interzice inchirierea locuintei achizitionate prin Prima Casa, pe considerent ca interesul statului este sa ajute familiile tinere sa isi achizitioneze cat mai facil o locuinta si nu sa incurajeze investitiile, respectiv obtinerea de venituri suplimentare din inchirierea spatiului.
E posibil, intr-adevar, dar aceea e o interdictie conventionala, nu o interdictie legala, si oricum ar trebui sa fie limitata in timp in opinia mea, nu la 30 de ani cat e durata creditului.
Insa, interdictiile conventionale nu sunt limitate la prima casa, ele pot aparea oricand in functie de intelegerea dintre parti. De altfel, contractul de credit in mod normal nu ar trebui sa impuna o asemenea interdictie, daca ar fi sa existe o asemenea interdicitie in opinia mea ar trebui introdusa (evident la cererea bancii) prin contractul de vanzare-cumpare.
Buna seara!
In principiu, este posibil. Cei de la Reg Comertului nu va interzic desfasurarea de activitati aducatoare de venit intr-o locuinta Prima Casa.
Numai ca trebuie sa va pregatiti ca, in momentul in care schimbati destinatia locuintei sa va fie solicitat, alaturi de acordul vecinilor, si acordul bancii. Si aici ajungeti la mana lor......
Nu va vorbesc din legislatie ci de pe piele mea. In functie de cat de "harnica" e banca, raspunsul de la ei vine in 7 - 30 zile. Va poate spune ca nu e de acord cu schimbarea destinatiei sau va poate impune anumite restrictii: de ex. stiu un caz in care a solicitat acordul pt inregistrare sediu social (fara activitate) pt 5 ani si a primit acordul bancii doar pt 1 an....
Cel mai bine si mai sigur alegeti banca la care doriti sa luati creditul si ii intrebati care sunt conditiile lor pt schimbarea destinatiei sediului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada schimbarii destinatiei spatiului din locuinta in cabinet PaulRym PaulRym Am gasit urmatoarea informatie pe forum aici: Pentru schimbari de destinatie a unor spatii existente fara realizarea altor modificari sau lucrari de ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Firma la parter BX BX Ce autorizatii de la asociatie ar trebui sa faca cineva care s-a facut iesire direct afara din apartamentul de la parter si a deschis o frizerie in acel ... (vezi toată discuția)