avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate, habitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate, habitatie

Impreuna cu sotul meu am cumparat in 2002 un apartament in iasi de la un unchi de-al meu. Am semnat impreuna un contract de vanzare -cumparare cu drept de habitatie pentru unchi pana la sfarsitul vietii. Pana in octombrie, pe lista de intretinere din blocul respectiv figura unchiul meu, care a platit intretinerea pana acum si din punctul nostru de vedere are drepturi asupra apartamentului pana la sfarsitul vietii. Cei de la Asociatia de proprietari au trecut din luna octombrie 2008 pe lista de intretinere pe sotul meu, iar unchiul s-a suparat de este chiar bolnav considerand ca este dat afara din casa. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez, pentru ca noi nu vrem ca unchiul sa aiba sentimentul ca este dat afara din casa dupa atatia ani in care a fost liniste si nu l-a deranjat nimeni. Este doar o chestiune de hartii pe care asociatia nu vrea sa o opereze, sustinand ca noi suntem proprietari, nu unchiul care locuieste acolo si care plateste intretinerea. Vreau sa adaug din nou ca noi nu ne vrem drepturile decat dupa moartea unchiului. In contractul de vanzare-cumparare este stipulat ca ~Cumparatorul este proprietar de drept, dar de fapt va fi la decesul vanzatorului~. Exista in vreo lege ceva cu care sa pot face asociatia sa schimbe numele pe lista de la intretinere, adica sa figureze tot unchiul meu, nu sotul meu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:57, 28 Ianuarie 2009
Buna ziua,

este intemeiata solicitarea dvs. pentru a va scoate de pe lista de intretinere. Proprietarii care au mai multe proprietati si traiesc din chirii nu apar pe fiecare lista de intretinere. In unele asociatii nici macar nu se trece numele ci doar numarul de apartament.
ar trebui sa va inteleaga pur si simplu. Insistati cu o cerere scrisa.
daca nu se rezolva, rugati un avocat sa le faca o notificar in care sa le atraga atentia ca pt fi consecinte daca nu dau curs solicitarii dvs.

av. Boncu
Aş adăuga la ceea ce a spus domnul Boncu: dreptul de abitaţie este un drept real, un dezmembrămînt al dreptului de proprietate, nu un drept de creanţă precum cel al chiriaşului. Prin urmare, el are tot dreptul să figureze în lista de cheltuieli în temeiul dreptului său viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unui apartament la care dreptul de abitație viageră este al părinților mei, iar ei acum vor să-l vândă. cum se poate rezolva situația? gxgisc gxgisc Buna ziua. Sunt într-o situație din care nu știu cum sa ies. Am un apartament, in care eu sunt proprietar, ai mei sunt trecuți cu dreptul de abitație ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)