avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara...in luna aprilie am implinit varsta de 18 ani,iar in luna iunie am terminat liceul...in luna iulie m-am incris la o scoala posliceala sanitara si in luna octombrie am inceput cursurile.Parintii mei sunt divortati din anul 1997,iar eu am fost incredintata spre crestere si educare mamei mele.Tatal meu pe toata aceasta perioada mi-a pus pensia alimentara cam cand a vrut el...iar saptamana trecuta am facut o plangere pentru abandon de familie deoarece nu mi-a pus pensiia pe lunile ianuarie,aprilie,iunie,iulie,august,septembrie si octombrie.El sustine faptul ca deoarece am implinit 18 ani in lina aprilie..el mai trebuia sa imi trimita pensia pe luna mai si iunie pana la terminarea liceului...si pe timpul vacantei de vara nu trebuie sa imi plateasca pensia...doar din timpul inceperii scoli postliceale.Va rog frumos sa ma lamuriti ca sa stiu daca trebuie sa imi schimb declaratia si sa scot lunile de vacanta..lucru care mi se pare cam ciudat deoarece in ani trecuti am primit pensia in timpul vacantei de vara.Tatal meu nu m-a cautat niciodata, dar acum s-a trezit sa ma sune sa imi faca scandal ca actele depuse de mine la dosar nu bat cu ale lui.Va multumesc!:D
Cel mai recent răspuns: Fortuna1 , utilizator 19:41, 4 Noiembrie 2012
e un tata denaturat... faptul ca ati implinit 18 ani si ca sunteti inca elev la scoala nu il scuteste pe el nici macar de plata pensiei in perioada vacantei...nu trebuie sa modificati nimic... nu are decat sa vina el sa zica asa ceva in fata autoritatilor... ca nu trebuie sa va plateasca pensie in perioada vacantei
Ce scrie exact in hotararea prin care s-a stabilit sa va plateasca pensie, pana cand s-a stabilit sa plateasca ?
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere dupa terminarea liceului oszi oszi Fiica mea a obtinut in instanta prin sentinta civila(ramasa definitiva si irevocabila in iunie 2014) pronuntata in aprilie 2014 majorarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere continuare/majorare pensie de intretinere - cum procedez in continuare? Anca95 Anca95 Am intentat o cerere pentru continuarea pensiei alimentare,in luna noiembrie 2013,deoarece am implinit 18 ani si nu terminasem inca scoala.De atunci pana ... (vezi toată discuția)
Alocatie 18 ani deutza_77 deutza_77 buna ziua..am 18 ani impliniti pe 1 martie...nu am mai primit alocatia din aprilie si asta probabil pentru ca nu am completat nicio cerere la scoala..am ... (vezi toată discuția)