Am intentat o cerere pentru continuarea pensiei alimentare,in luna noiembrie 2013,deoarece am implinit 18 ani si nu terminasem inca scoala.De atunci pana acum,nimic nou.Au avut loc 4 sedinte,am adus probe,mi-au amanat cauza.Ultima suna cam asa:
Ora estimata: 08:30
Complet: C5-civil
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea. Cu apel.
Document: Hotarâre 2540/2014 25.06.2014
Am inteles ca motivatiile mele nu au fost fondate.Ce s-a intamplat de fapt si ce ramane de facut?
Puteti formula apel.
Trebuie sa ne puneti la dispozitie hotararea si cererea formulata pt. a cunoaste motivele de respingere a instantei si pentru a le remedia in apel.
Luati legatura cu un avocat pt. a primi lamuriri.
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnata P.A.E. dom. in ..........născuta la data de 15.11.1995,chem in judecată pe numitul P. L.S dom. in .....salariat al UM ..... cu sediul in ........pentru ca prin hotărârea pe care o veţi pronunţa in baza probelor administrate să dispuneţi:
CONTINUAREA PENSIEI DE INTREŢINERE,pe care pârâtul mi-o datorează,deoarece nu mi-am terminat studiile si în acelaşi timp MAJORAREA PENSIEI DE ÎNTREŢINERE
Motivele acţiunii sunt următoarele:
ÎN FAPT,sunt fiica pâratului,P.L.S care în prezent este divorţat de mama mea,T.E.V prin sentinţa civilă nr.5786,dosar nr. 8747/2001,pronunţată in sentinţa publică din 19.11.2001,de către Judecatoria Târgovişte.
Prin sentinţa civilă nr.5100,pronunţată în şedinţa publică din 07.11 .2012 în dosarul civil nr.7994/315/2012,instanţa l-a obligat pe pârât la plata unei pensii de întreţinere în cuantum de 462 lei,lunar.Doresc să dispuneti prelungirea perioadei de acordare a pensiei de întreţinere deoarece sunt elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Petru Cercel din Târgovişte. Întrucât nevoile de trai şi de întreţinere au crescut considerabil, de asemeni şi veniturile pârâtului,doresc şi MAJORAREA PENSIEI DE ÎNTREŢINERE
În drept,îmi intemeiez acţiunea pe dispoziţiile articolului 94 al Codului Familiei.
În susţinerea afirmaţiilor mele anexez adeverinţa eliberată de Liceul Teoretic Petru Cercel Târgoviste.
Depun prezenta pentru comunicare,copia sentinţei civile la care am făcut referire,copia certificatului de naştere,copia cărţii de identitate şi copia sentintei de divorţ a parinţilor mei.
De asemenea,rog instanţa ca dosarul in cauză să se judece şi in lipsa părţilor.
DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI TÃRGOVIªTE
Aceasta este cererea.Luni o sa merg la Judecatorie pentru hotarare,deoarece acum e prea tarziu.
Editat de moderator simonette12- motiv editare nume, prenume, adrese de domiciliu si sediu.
In primul rand temeiul juridic indicat este gresit intrucat nu mai exista codul familiei.
E posibil ca un motiv de respingere sa fie si faptul ca e posibil ca pensia de intretinere sa fie datorata in continuare in baza vechii hotarari (cea de divort).
De asemenea, pt. a se majora pensia trebuia sa faceti dovada ca paratul castiga mai mult (sa depuneti dovezi ale veniturilor lui).
Trebuia indicat locul de munca al acestuia si sa solicitati instantei sa faca adresa la acest loc de munca pt. a transmite relatii cu privire la veniturile paratului.
Pot fi multe aspecte de discutat. Trebuie vazuta motivarea hotararii.
Am indicat locul de munca,iar instanta a emis adresa catre Unitatea Militara pentru a comunica veniturile nete realizate de către parat pe ultimele 6 luni.O sa va pun aici hotararea de indata ce o sa o am.
Am mers la tribunal pentru hotarare si mi-au spus ca o vor trimite acasa.De atunci pana acum am tot asteptat si...nimic.Se intra in vacanta? Si daca da,cum se procedeaza cu recursul care trebuie facut intr-un interval de 30 de zile?