Desi situatia este particulara, am sa generalizez un pic lucrurile, cu permisiunea dumneavoastra.
Un grup de profesori a depus, prin sindicatul din care faceau parte, un dosar in instanta. Dupa o perioada, instanta a decis admiterea actiunii si plata unor drepturi salariale taiate ilegal de catre stat. Sentinta este definitiva si executorie.
In perioada cat s-a desfasurat procesul, o parte dintre cei care erau initial recurenti (si au fost inregistrati ca atare in instanta), au renuntat la calitatea de membri ai sindicatului.
Intrebarea este: decizia instantei este valabila chiar si pentru cei care NU mai sunt membri de sindicat, desi cei care au fost initial recurenti pe lista, insa pana la finalizarea procesului au renuntat la calitatea de membri ai sindicatului ?
Precizez ca sindicatul respectiv a avut calitatea de recurent. Pozitia sindicatului este ca cei ce NU mai sunt membri nu au dreptul la despagubirile decise de instanta, chiar daca au facut parte dintre recurenti, pe lista depusa initial in instanta.
Precizez ca pana la data pronuntarii, sindicatul nu a depus in instanta nicio instiintare prin care sa ceara decaderea din calitatea de recurent a unora dintre cei ce erau initial pe lista recurentilor.
lucruriel sunt foarte clare : daca exista o hotarare irevocabila atunci ea trebuie executata exact asa cum spune dispozitivul acesteioa, indiferent daca cei carora li s-au recunoscut anumite drepturi nu mai erau membri de sindicat in recurs.
In alta ordine de idei, drepturile deduse judecatii apartin oamenilor si nu sindicatului astfel ca pierderea calitatii de membru de sindicat nu atragea automat si pierderea calitatii de recurent. In concluzie, toti cei prevazuti in hotarare beneficiaza de drepturile prevazute acolo.
Sindicat
lungu nicolae
sunt ospatar de ceva vreme,pe unde am lucrat nu am auzit ca personalul care lucreaza in restaurante sa aiba vreun sindicat.Stie cineva sa existe in Romania ... (vezi toată discuția)