avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ..neintelegere familiara..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

..neintelegere familiara..

buna ziua...am si eu o problema mai delicata in familie...tata-l meu a decedat anul trecut in iulie iar mama nea parasit acum 10 ani lasandu-ne sa ne descurcam singuri fara sa se mai implice deloc in familie..(mentionez ca suntem 3 frati si tata traia cand nea parasit mama)..tata a vrut sa-mi faca acte pentru a-mi lasa mie partea lui la apartament dar nu a mai apucat(a decedat)...intre timp relatiile cu mama si cu unul dintre frati sau cam racit pe motiv ca mama dupa 10 ani fara sa faca nimic in casa ,fara sa se implice ca"mama"...vine acum cu pretentii ca este casa ei si ca face ce vrea cu casa ei..(mentionez ca mama si tata sunt proprietari)..eu intre timp am investit cate ceva in apartament si nu mi se pare corect sa vina dupa 10 ani sa faca ordine..am incercat sa o lamuresc pe cale amiabila k nu ie corect ceea ce vrea sa faca avand in vedere ca nici fratele meu si multi martori nu sunt de acord cu ce vrea ea sa faca...nu ie corect sa vina si sa ma dea afara intrun fel...ms pentru intelegere...
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 11:21, 31 Octombrie 2012
Dvs aveti drept sa locuiti pe mai departe in casa avand in vedere ca sunteti mostenitor pe cota parte de 50% din casa a tatalui, alaturi de fratii dvs.

Incercati sa gasiti o cale amiabila de intelegere date fiind relatiile de rudenie stranse.
din ce spuneti, tata nu a divortat, iar mama are 1/2 din apartament.

La momentul actual aveti dreptul la 3/4 impartit la cati frati sunteti din apartament + contravaloarea imbunatatirilor aduse apartamentului. Puteti maxim sa cereti sa vi se atribuie apartamentul avand in vedere ca ati locuit in el si sa fiti obligat la plata unei sume de bani mamei si celorlalti frati.

Singura alta solutie ar fi, daca apartamentul este bun cumparat in timpul casatoriei, sa demonstrati ca tatal Dvs a avut o contributie mai mare la cumpararea acestuia, pentru ca sa sperati la o 'felie' un pic mai mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri socela socela parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)
Neintelegere familiala... alex83 alex83 buna ziua...tata-l nostru a decedat in 2011 si mama nu a dezbatut mostenirea...mentionez ca mama ne-a parasit acum 10 ani si acum vine sa isi ia ... (vezi toată discuția)
Pot pierde casa mamei? alexx75 alexx75 buna ziua,va solicit ajutorul intr-o problema in care nu stiu ce am de facut. in urma cu 10 luni de zile mama mea a decedat,tatal meu traieste si as dori sa ... (vezi toată discuția)