avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ...neintelegere familiala...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

...neintelegere familiala...

..buna ziua si la multi ani tuturori...am o problema de natura familiara..mama imi cere sa ii dau contractul de casa si certificatul de deces(dupa moartea tata-lui meu)...mama imi zice ca vrea sa isi faca mutatie din jud.ALBA...in jud.TULCEA..adica de unde sa nascut ea...ea a fost plecata 8ani fara sa mai stie de soarta noastra(fratilor mei)...si acum a venit dupa ce a decedat tata(acum 1 an jumate)..ca vezi doamne ea vrea aceste acte pt nu stiu ce mutatie...eu am refuzat categoric sa ii dau actele,la care ea a chemat politia...cei de la politie iau trantit usa in nas pe motiv ca nu ie treaba organelor de politie sa oblige pe cineva sa ii dea un act altei persoane(mama)..pe contractul de casa ie trecut numele lui mama si tata...intrebare:daca ii dau actele mai sus mentionate,poate sa ne faca vreun rau cu acele acte...?...nu am incredere in ea avand in vedere plecarea ei de acum 8 ani...mentionez ca inca nu sa dezbatut mostenirea...multumesc...
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 06:59, 1 Ianuarie 2013
Chiar daca nu-i dati actele, nu-i greu sa scoata duplicate. Jumatate din casa ii apartine deja, iar daca a fost sotie in acte a tatalui, mosteneste inca 1/4 din partea lui.
Cati ani aveti, sunteti majori toti ?
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Avand in vedere ca e trecuta ca si proprietara pe acel contract , sigur ca poate sa faca mai multe acte de administrare sau de dispozitie cu privire la apartament. Incercati sa dezbateti succesiunea cat mai repede si se vor lamuri toate problemele.

Pentru a-si schimba cartea de identitate are nevoie atat de act de spatiu cat si de certificatul de deces; daca proprietatea pentru care va cere contractul este in jud. Tulcea este un motiv sa vi-l ceara.

Daca proprietatea este in jud. Alba (sau oriunde altundeva) nu ii foloseste in acest sens.

Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
Ares-3, moderator
..da..suntem toti majori..deci oricum nu dau nici un act..daca doreste sa isi faca mutatie ..mergem cu actele si isi face mutatie..dar actele i le voi da dupa dezbatere...
In graba vad ca nimeni n-a observat ca ,,mama" s-a intors la 11/2 ani de la decesul sotului ei. Daca nu are un certificat de acceptare a mostenirii... si ala incheiat in termen...ca despre acceptarea tacita nu poate fi vorba, ramane doar cu ce are acum. E vorba despre decaderea din dreptul de mostenitor. Consulta un avocat/notar ! Costa. dar vei vedea ca merita ! Succes si multumesc pt. urare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere familiala... alex83 alex83 buna ziua...tata-l nostru a decedat in 2011 si mama nu a dezbatut mostenirea...mentionez ca mama ne-a parasit acum 10 ani si acum vine sa isi ia ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ce acte trebuie? AnamariaStredie AnamariaStredie Buna,ma numesc Anamaria.Tata este decedat de 8 ani,iar mama vrea sa faca mostenirea,suntem 5 frati din care 3 au renuntat la mostenire,am ramas eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Mostenire eminence eminence Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problema: Obiectul problemei este un imobil care va avea 3 mostenitori: eu si doi frati vitregi pe care tata ... (vezi toată discuția)