avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegere familiala...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegere familiala...

buna ziua...tata-l nostru a decedat in 2011 si mama nu a dezbatut mostenirea...mentionez ca mama ne-a parasit acum 10 ani si acum vine sa isi ia "drepturile"..am fost la notar dar nu sa putut rezolva pe motiv ca noi(frati 3 la nr)..nu suntem de acord cu mama...d-na notar ne-a trimis sa rezolvam totul in instanta...problema ie alta..mama a plecat din orasul unde a decedat tata-l nostru(tulcea)...si sta in jud.Alba Iulia..Intrebare 1):mama poate sa ne cheme in instanta pe toti 3 in jud.Alba pt dezbaterea succesiuni?
Intrebare 2):noi daca nu ne prezentam la tribunalul din Alba..ce se poate intampla?
Mentionez ca mama a fost data si la parasire de domicilul si a plecat si cu actele originale ale casei(contractul de casa +certificatul de deces)...tata era in viata cand a plecat mama si noi eram majori...nu mi se pare corect sa mergem la un alt judecator din afara orasului unde a decedat tata-l nostru atata timp cat toata lumea din oras ne cunoaste(toata familia)...pentru ca acolo in jud.Alba noi suntem straini si mama poate sa minta pe toata lumea de acolo cum a facut si pana acum numai ca sa ne faca rau si sa castige ceva care "moral"nu ii apartine...multumesc mult..
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 23:42, 18 Iulie 2013
Procesul va avea loc unde a fost ultimul domiciliu al defunctului, adica al tatalui dumneavoastra.
alex83 a scris:

buna ziua...tata-l nostru a decedat in 2011 si mama nu a dezbatut mostenirea...mentionez ca mama ne-a parasit acum 10 ani si acum vine sa isi ia "drepturile"..
Mentionez ca mama a fost data si la parasire de domicilul si a plecat si cu actele originale ale casei(contractul de casa +certificatul de deces)...tata era in viata cand a plecat mama

Daca tatal dv era in viata cand mama a plecat acum 10 ani, cum putea mama pleca cu certificatul de deces?
..pai mama a plecatat sapt trecuta cu toate actele..le-a luat cand am fost la notar sapt trecuta...si notarul ia zis ca nu face bine ca le ea asupra ei actele si devine stapan pe acele acte pentru ca face un delic...actele sunt ale tuturor..multumesc..sz daca ma exprim gresit...
Daca nu reusiti sa-i luati actele si vreti sa faceti succesiunea, solicitati in scris la primarie sa va elibereze un duplicat dupa certificatul de deces al tatalui dvs, la cartea funciara puteti solicita extras de cf+copie dupa contractul de vanzare cumparare al casei.Mama dvs are dreptul la 1/2 din casa daca este bun comun+1/4 din partea sotului iar copii 3/4 din partea tatalui.Eu as zice ,dupa ce solicitati cele de mai sus, sa dati toti copii o declaratie de acceptare a mostenirii la notar ca sa nu faca mama dvs. succesiunea fara copii daca tot are actele originale pentru ca nu ar fi o noutate.Daca dati acea declaratie se in inregistreaza in registrul national de succesiuni si mama dvs. nu poate face succesiunea fara dvs.Daca sunt probleme faceti succesiune in instanta.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

...neintelegere familiala... alex83 alex83 ..buna ziua si la multi ani tuturori...am o problema de natura familiara..mama imi cere sa ii dau contractul de casa si certificatul de deces(dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristynita cristynita tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea tatalui petrevalentina petrevalentina am 47 de ani de la varsta de 10 ani mama a divortat de tata si nu mai stiu decat ca el a decedat de ceva anii in urma : eu am plecat din tara in italia din ... (vezi toată discuția)