am 47 de ani de la varsta de 10 ani mama a divortat de tata si nu mai stiu decat ca el a decedat de ceva anii in urma : eu am plecat din tara in italia din 1990 si m_am antors in 2012 de unde am aflat ca el a decedat dar nu stiu cand si unde si as dori sa fac rost de un duplicat de actul de deces al lui deoarece am aflat ca matusa mea a beneficiat de tot dupa bunici mei nerecunoscand ca exista nepotii in familiedin partea fratelui
In primul rand verificati care a fost ultimul domiciliu al tatalui si mai mult in ce loc a decedat.Matusa sigur stie. Faceti demersuri la primaria respectiva pentru a va elibera un duplicat al certificatului de deces. Apoi solicitati camerei notarilor sa ve emita o adresa din care sa rezulta daca s-a dezbatut succesiune de pe urma defuntului tata. Acolo trebuie s aprezentati certificatul de deces si acte de stare civila ale dvs din care sa reiasa ca sunteti fiul. Daca s-a dezbatut succesiunea, iar dvs. erati singurul mostenitor, in sensuin care nu mai aveati frati, intentati actiune impotriva matusii. Totul este ca tatal sa mai fi avut bunuri si sa nu mai fi avut alti copii.