avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare avertisment scris

Buna ziua,

Se poate contesta un avertisment scris pentru intarzieri repetate la programul de lucru pe baza faptului ca regulamentul intern nu a fost recunoscut in scris de catre angajati, dar, totusi, regulile prevazute in el erau totusi cunoscute?

Regulamentul este disponibil in reteaua interna a firmei, dar mentioneaza, pe ultima pagina: "Prezentul Regulament intern va fi adus la cunostinta tuturor angajatilor sub semnatura si se afiseaza la sediul angajatorului.
Salariatii vor semna o declaratie, conform modelului prevazut in Anexa nr.1, din care sa rezulte ca au luat cunostinta de continutul Regulamentului si ca recunosc faptul ca acesta le este pe deplin aplicabil." - dar anexele nu au fost niciodata semnate de catre nimeni...

Sanctiunea in cauza e mentionata intr-unul din capitole: "Constituie abateri disciplinare urmatoarele fapte:
a. intarzierea repetata de la programul de lucru; ..."

Desi este relativ logic faptul ca programul de lucru trebuie respectat ca atare, iar intarzierile "repetate" sunt de maxim 3-4 minute, dimineata, conducerea companiei a ales sa dea avertisment scris pentru acest lucru.

Totusi, luand ad-literam litera regulamentului de mai sus, poate un angajat contesta un avertisment scris daca nu a semnat de luare la cunostinta a regulamentului respectiv, asa cum el insusi prevede? Daca da, care ar fi sansele de reusita in tribunal al unei astfel de contestatii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 2 Noiembrie 2012
Stiu ca stii :)
Nici in baza art. 8 alin. 3 lit. a din HG 500/2011?

Nu am intalnit pana acum o astfel de situatie .. insa consider ca dosarul de cercetare disciplinara este aparte de dosarul de personal ..
Va multumesc pt raspunsuri... se va incerca via cerere verbala, mizandu-se pe buna credinta...
Puteti incerca si in scris, invocand art. 8 alin. 3 lit. a din HG 500/2011...
Revenind la regulamentul intern: ultima data cand imi amintesc sa fi semnat de luare la cunostinta un regulament intern a fost acum cel putin 3 ani. Actualul regulament care nu este semnat de luare la cunostinta inteleg ca nu prea se poate invoca/aplica.

Prin urmare, dupa ce regulament ma ghidez? dupe ultimul semnat de mine? Sau si ala expira dupa un an si trebuie neaparat re-innoit si re-semnat din nou de luare la cunostinta?

Alte discuții în legătură

Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)
Avertisment scris- corect sau intimidare cristifp cristifp Buna ziua celor din forum! Am si eu o mica problema legata de avertismentul scris. Am sa va relatez pe scurt cauza: in urma cu 3 luni, aflandu-ma in concediu ... (vezi toată discuția)