avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de vânzare-cumpãrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de vânzare-cumpãrare

Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de acord cu încheierea acestui act?
Cel mai recent răspuns: innocent , utilizator 10:05, 1 Noiembrie 2012
oare se poate prin acordul lui verbal? daca o suna pe doamna notar? sau cum ar trebui facut?
Notarul nu I a consimtamant prin telefon....
Domnul sa va imouterniceasca pe dvs sa va ocupati de vanzarea masinii, care nu se face la notariat, la radierea acesteia din evidentele fiscale si de la politie.daca o cumparati dvs se va specifica acest lucru in procura cat si pretul...iar apoi incheiati vanzare cumparare sub semnatura privata iar cu procura faceti demersurile necesare in vederea radierii de pe numele vanzatorului si inscrierea lui pe numele dvs daca o cumparati dvs...
Am inteles! Problema e ca vanzatorul nu e in tara! cum as putea sa fac sa nu trebuiasca sa vina acasa el?
Sa dea procura la consulatul Romaniei din Tara respectiva sau la un notar de acolo cu apostila daca trebuie trimisa in Tara in original prin posta. Daca e facuta la Consulat e limba romana si v o trimite asa cum este, daca e data la notarul din Tara respectiva si trebuie apostilata sau supralegalizata, trebuie trimisa in original in Romania dvs traduceri atat procura cat si apostila si legalizari traducerea la un notariat din Romania.
se pot face toate astea fara ca eu sa fiu acolo cu el la consulat? sa mearga sa faca doar el toate demersurile astea?

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Procura notariala avocatnou008 avocatnou008 Buna ziua revin si eu cu o intrebare. Am o masina inmatriculata pe numele mamei si vreau sa circul si eu cu ea dar mai mult ea este plecata la munca in ... (vezi toată discuția)
Procura din strainatate ioana1986 ioana1986 Buna ziua! Este valabila o procura facuta in italia pe teritoriul romaniei? Unde trebuie facuta? La consulat sau la un notar si apoi tradusa si apostilata in ... (vezi toată discuția)