avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creditul parintilor mei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creditul parintilor mei

am si eu o mare nalamurire.Parintii mei au facut un credit bancar acum cativa ani,intre timp au divortat iar rata nu a mai fost platita,dupa un timp au pus poprire pe salariul mamei,dar si pe salariul tatalui.Interesant este ca creditul este facut de mama dar tata este coplatitor,sau ceva de genu asta.Mamei mele ii opresc cam 100-150 de lei iar tatalui vreo 350 de lei.Au dreptul sa faca asta?De ce este diferenta de bani atat de mare pentru ca salariul lor este cam la fel la dif de 100 de lei,ceva de genu.Problema este ca nu stiu data exacte dar ma nelamureste diferenta de bani si de ce sa pus poprire pe salariile amandurora.Intreb pentru ca nu ma pricep la acest domeniu si as vrea sa aflu mai multe.Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:44, 2 Noiembrie 2012
S-a pus poprire pe salariul ambilor pt ca ambii sunt debitori in acest contract.. mama e titularul contractului iar tata coplatitor, adica cel ce plateste impreuna cu..
Diferenta de bani poate fi si pt ca difera salariul pe cartea de munca,sau pt ca mama mai are si alte retineri.
Cine plateste pensia de intretinere, mama sau tata ?
Pai tata trebuia sa o plateasca dar sunt majora si facultate nu fac si nu plateste.Ciudat este ca mama nu mai are retineri,in schimb tatalui meu ii mai retine o banca din salariu deci el ramane fara salariu din cauza asta si mi se pare ciudat,adica nu stiu daca au dreptul.
Nu trebuie sa va plateasca pensie.. am presupus gresit ca sunteti minora.
Cealalta banca ii retine din salariu ( a ajuns si pt aia la executare silita) sau mai are si o alta rata de platit ?
Daca are o singura retinere i se pune poprire pe 1/3 din salariu, daca sunt mai multe retineri, pe 1/2 din salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata rate la credit - poprire salariala Hamann Hamann Buna ziua, in 2007 am facut trei credite in valuta, in EURO mai exact, primul (la Raiffaisen), credit de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament, al ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un raspuns urgent! s_alice s_alice Tatalui meu i s-a facut proprire pe salar din cauza girari unui coleg....ii opresc lunar cate 380 ron lunar ( suma debitului este de 16000 ron) acesta ... (vezi toată discuția)
Poprire salar IoanaTdr IoanaTdr Buna seara, Tatal meu are o rata lunara pentru un laptop, dar, a ramas fara servici cateva luni de zile, si nu a mai reusit sa plateasca rata.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)