avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociatiei infiintata in Ro poate primi donatii din ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociatiei infiintata in Ro poate primi donatii din strainatate

O Asociatiei infiintata in Ro poate primi donatii din strainatate, pe care apoi sa le trimita in tara sau strainatate?

Daca da, care este procedura? Considerand ca nu pot face cu fiecare om la notar acte. Daca el imi vireaza direct in contul asociatiei Donatia, este ok?

Daca eu imi pun pe site-ul ONG-ului/Asociatiei prin PayU un link prin care omul poate sa-si faca donatia catre mine, cate legi incalc si unde pot vedea ce scrie in lege?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:28, 30 Ianuarie 2025
Pentru sumele relativ mici se pot face donatii de catre persoanele fizice din tara si strainatate, direct in contul bancar in lei sau valuta al asociatiei. Puteti posta pe pagina de net a asociatiei scopul pentru care doriti sa strangeti bani si conturile bancare in lei si valuta.
Tot pe pagina de net a asociatiei puteti pune informatiile referitoare la directionarea cotei de 2% din impozitul pe venitul sub forma de salariu. Asta va fi valabila la inceputul anului viitor.
Eventual puteti face si o sectiune pentru sponsorizari de la societatile comerciale.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
george-neagu, moderator
practic ce inseamna sume mici...trec de 100-500 euro ? :D
La noi e mult, dar in strainatate poate fi luata ca o suma moderata
Dumneavoastra dati acele informatii iar cat doreste/considera ca poate sa vireze in cont, e treaba respectivului.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
george-neagu, moderator
DOAMNE AJUTA MAICA DOMNULUI DOMNULSTIMATE DOIMN AVOCAT GEORGE NEAGU, SUNT TATAL LA 4 COPIII MINORI DINTRE CARE AL 4 LEA ARE 19 ANI SI ESTE LA INCHISOARE MAI MULT PE NEDREPT. ARE SI EL UMPIC DE VINA DA MAI MULTA VINA AU CEILALTI CARE AU VENIT LA NOI ACASA ESTE TATA SOCRU CU 2 BAIETI SI FATA LUI, MI-AU CHEMAT BAIETELUL IN FATA LA CAMIN EI FIIND BEȚI AU VENIT CU NISTE PARI DE LEMN SI MI-AU BATUT BAIETELUL AU FACUT POZE SI DUPA CARE A SUNAT LA POLITIE ACUMA EL SUFEARA SI PLANGE DUPA LIBERTATEA LUI SI FAMILIA SA , LA INSTANTA NE-AU CERUT SA LE DAM BANI CA SA ISI RETRAGA 2 DECLARATI IAR NOI NU STIM DE UNDE SA FACEM ROST 125 DE MILIOANE BANI VECHI IN LEI , PANA ACUM NE-AM RUGAT DE EI SA VINA SA ISI RETRAGA DECLARATIILE DAR NU AU VRUT FARA BANII DE APROAPE 3 LUNI SE JUSTIFICA PRIN CONTESTATII SPERAND CA VOR VENI SA ISI RETRAGA DECLARATIILE CA NOI SUNTEM SARMANI SI NU AVEM DE UNDE SA LE DAM BANII, SOTIA MEA ESTE BOLNAVA CU INIMA SI ARE SI TENSIUNEA SCAZUTA SI IA TRATAMENT ACASA, PE CAZ DE BOALA SI PRIMESTE O PENSIE DE 480 LEI IAR EU TATAL AM DOAR 3 ALOCATII LA 3 COPIII EU SUNT BOLNAV CU 2 CREIERE CU INIMA SI AM O OPERATIE LA COLOANA SI IMI PARE NESPUS DE RAU CA NU POT MUNCI, MAI GASESC CU ZIUA DE MUNCA PE LA CAMIN CA SA POT SA MI ACHIT DATORIILE PE CARE LE AM LA CAMIN SI INCA SUNT IN URMA CU DATORIILE LA UTILITATI VA RUGAM CU LACRIMI IN OCHII PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU SI AL MAICII DOMNULUI DATI O SANSA LA COPILUL NOSTRU SA FIE ELIBERAT SI NOI ZICEM MII DE BODA PROSTE PENTRU AJUTORUL SI MILA DUMNEAVOASTRA

GolluM99 a scris:

O Asociatiei infiintata in Ro poate primi donatii din strainatate, pe care apoi sa le trimita in tara sau strainatate?

Daca da, care este procedura? Considerand ca nu pot face cu fiecare om la notar acte. Daca el imi vireaza direct in contul asociatiei Donatia, este ok?

Daca eu imi pun pe site-ul ONG-ului/Asociatiei prin PayU un link prin care omul poate sa-si faca donatia catre mine, cate legi incalc si unde pot vedea ce scrie in lege?

Ajutatine sa mergem la notariat ca sa salvam baietelul nostru scump care luna care vine a lui febbruarie ne va chema la prima Judecata a camere de preeliminare asa nea zis domnul Avocat George Perju care sa oferit Voluntar din partea biserici noastre scumpe A Maici SFINTE CUVIOADE PARASCHEVA CARE PENTRU NOI ESTE INGERASA VIETI SI OCROTITOAREA FAMILIEI NOASTRE SI PUTETI DISCUTA SI CU DOMNUL AVOCAT

CU TOATA STIMA SI RESPECTUL VA MULTUMIM CU LACRIMI SI APRIND O LUMANARE IN FIECARE ZI PENTRU BINELE SI SANATATEA LA TOATALUMEA.ASTEPTAM CU N
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2025
Corodeanu87, utilizator
Legea romana nu pune conditii de autorizare sau declarare speciala etc., de catre un ONG a donatiilor primite din strainatate, nici a donatiilor facute catre persoane fizice sau juriice din strainatate ( doar ca atunci cand sunt sume mari sau cand trimiti in tari din afara UE bancile pot cere documentatii mai detaliate pt a verifica ca nu sunt suspiciuni de spalarea banilor fi finantarea terorismului). Forma autentica a contractului de donatie se cere la sume peste 25.000 lei. In rest o donatie facuta prin banca, in care in explicatiile de la ordinul de plata scrie "donatie" este suficient ca forma scrisa a contractului de donatie, daca donatorul nu vrea sa pune clauze mai detaliate, ex. pentru ce anume sa fie folosita... si viceversa, cand ONG-ul din Romania face o donatie cuiva din strainatate... COnteaza desigur si ce prevede legsislatia tarii unde este donatorul respectiv donatarul.... trebuie sa va interesati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire camin de batrani geoidi geoidi Buna ziua! Sunt interesat de a pune bazele unui camin de batrani,detin spatiu locativ perfect dar nu stiu care este ce-a mai buna varianta de a merge pe un ... (vezi toată discuția)
Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)
Documente pentru bani cash scosi din ong si necheltuiti!!! cirina cirina Buna ziua, Am ridicat la 1 nov. din contul ong 1000 lei cash pentru plata unor facturi pe ong si achizitionarea de cadouri pentru tinerii care sunt membri ... (vezi toată discuția)