avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Documente pentru bani cash scosi din ONG si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Documente pentru bani cash scosi din ONG si necheltuiti!!!

Buna ziua,

Am ridicat la 1 nov. din contul ong 1000 lei cash pentru plata unor facturi pe ong si achizitionarea de cadouri pentru tinerii care sunt membri ai ong-ului.
Facturile au fost doar de 165 lei iar cadourile le-am primit prin donatie in natura si am facut economie, nefiind nevoie sa mai cumparam cadouri.
Cum procedez cu restul banilor ramasi? vreau sa-i depun in cont! se poate? ce documente contabile trebuie sa întocmesc pentru scoaterea lor din cont dar pentru a depune suma in cont! Trebuie sa fac aceasta operatiune pana la 31 decembrie sau pana la depunerea declaratiilor prin martie sau aprilie? Mentionez ca nu sunt contabil si doar la depunerea documentelor apelez la unul autorizat. Ma straduiesc sa tin contabilitatea si vreau sa o fac cat mai bine!!! Multumesc! Astept raspunsul dumneavoastra autorizat!!!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:34, 26 Decembrie 2013
Dumneavoastra cand ati scos banii din contul bancar al ong trebuia sa-i inregistrati in registrul de casa, la aceeasi data, pe baza hartiei primita de la banca si cu explicatia "retragere numerar din cont bancar".
Apoi in registrul de casa inregistrati si platile facute pe baza chitantelor, bonuri fiscale. Restul de bani trebuie sa se regasesca in soldul registrului de casa alaturi de ce bani mai erau acolo.
Acum daca doriti sa depuneti iar in cont o suma de bani, ii depuneti si va inregistrati in registrul de casa la data si pe baza hartiei primita de la banca si cu explicatia "depunere numerar in cont bancar". Si astfel va scade soldul casei si creste cel din banca.
Nu este nici o obligatie ca sa nu pastrati bani in casa si sa-i puneti pe toti in banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong - donații bancare, plata cu cardul, registrul de casă draganemanuel draganemanuel Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în legătură cu următoarele probleme legate de contabilitatea unei Asociații (ONG). 1. Dacă primim donații prin ... (vezi toată discuția)
Donatii "cash" catre ong si acte contabile cris2d2 cris2d2 Va salut. Va rog sa-mi spuneti daca o persoana fizica sau juridica poate face donatii cash, fara depunere in cont, catre un ONG - asociatie de protectia ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac dupa infiintare srl comert online? ipop99 ipop99 Ce trebuie sa fac dupa infiintare SRL comert online? Astazi au iesit actele pentru SRL, firma nou infiintata sub CAEN 4791. Fiind la inceput de drum, am ... (vezi toată discuția)