avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CURS..SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CURS..SOMAJ

DACA AM SOMAJ..SI VREAU SA FAC UN CURS IN ALTA PARTE ..PT CA LA SOMAJ NU MAI AU LOCURI LA CURSUL DORIT...MAI PRIMESC BANI DE LA SOMAJ???AM VOIE SA FAC ALTE CURSURI???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:15, 1 Noiembrie 2012
Aveti voie sa faceti cursuri, cum sa nu :)
Intrebati totusi la centrul de consiliere de la somaj, poate va pot oferi si alte facilitati daca optati pt cursuri pe cont propriu (ex decontarea partiala). Exista, de asemenea, mai multe programe de finantare pe POS-DRU, asa ca se mai pot face cursuri gratuite/ cu pret redus si prin intremediul formatorilor autorizati.....De asemenea, exista posibilitatea sa fiti sprijinit pt deschiderea propriei afaceri, cu decontarea unor cheltuieli.....

Intrebati mai intai la Agentia de Somaj deoarece Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:

Art. 42.
...
(2) Nu beneficiazã de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitãrii dreptului, urmeazã o formã de învãţãmânt.
tudorvaleriu a scris:

Art. 42.
...
(2) Nu beneficiazã de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitãrii dreptului, urmeazã o formã de învãţãmânt.

Este valabil si pt cursuri de specializare/ calificare? de genul alora care se fac si prin agentia de somaj (3-30 zile)?........ca eu am inteles ca despre alea ar fi vorba......
nu de la agentia de somaj....e" Ucecomul "care mia spus o fosta colega ca se fac cursuri gratuite...si nu tin numai 2..3 luni de exemplu...si nah asta vroiam sa stiu...daca fac curs in alta parte mai beneficiez de somaj sau nu>>???:D
Nu degeaba am spus sa intrebe si la Agentia de Somaj deoarece instructiunile de interpretare primite de la forurile superioare (si care nu sunt date publicitatii) sunt de multe ori necunoscute de noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? inchiriez2012 inchiriez2012 1.daca sunt la masterat si am terminat cu ultimul examen,insa nu am dat lucrarea de dizertatie,pot beneficia de ajutor de somaj? 2. daca sunt actualmente ... (vezi toată discuția)
Pot primi somaj dupa un curs de calificare?? cris_89 cris_89 Pot sa solicit somaj dupa terminarea unui curs de calificare de 3 luni/6 luni etc?? Stiu ca in mod normal nu se poate pt ca de obicei acele cursuri sunt ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la cursul de calificare finantat de uniunea europeana. pierd somajul? crynarusu crynarusu Buna ziua ! sint in somaj si am inceput cursul de calificare ,o meserie noua ,o viata noua ,m-au trimis de la somaj la un curs finatat de uniunea europeana ... (vezi toată discuția)