Buna ziua ! sint in somaj si am inceput cursul de calificare ,o meserie noua ,o viata noua ,m-au trimis de la somaj la un curs finatat de uniunea europeana .ne-au promis ca nedau banii ,dar ma primit doar 1 mil,colega mea nu mai poate veni la cursuri ,am inteles ca ptr fiecare cursant se primesc niste banii ,ce va intimpla cu ea daca nu mai vine la cursuri ??? o sa platesca scoala ? si vreau sa va intreb ,o sa mai primim banii cei care mergem zilnic la cursuri si practica ???? va multumesc ,astept raspuns ???
Cei care nu se prezinta la cursuri pot pierde indemnizatia de somaj.
ART.44 Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
e) la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei;
Sumele acordate sunt, probabil, pentru transport si vor trebui decontate.
ART.66^1 (2) Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care beneficiază în mod gratuit de servicii de formare profesională, au următoarele drepturi:
d) să beneficieze, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult 4 deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire, în condiţiile prevăzute de reglementările în vigoare pentru salariaţii instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului, precum şi de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun pe traseul de la unitatea de cazare la unitatea de pregătire.
Curs de recalificare
handsu
In situatia in care cursul de recalificare la care s-a inscis ,cu luni inainte, o persoana , incepe cu cateva zile dupa expirarea ajutorului de somaj plata ... (vezi toată discuția)