avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare DIVORT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare DIVORT

buna ziua...am divortat pe 22iulie si abia acum am primit hotararea de divort cu termen de recurs de 30zile ceea ce inteleg k nu este cea definitiva...problema mea este ca sunt insarcinata in 7luni si nu pot astepta atat timp dupa cea definitiva...va rog sa ma ajutati cu un raspuns nu imi doresc sa nasc copilul cu numele avut in timpul casatoriei cu celalalt sot...as dori sa primesc hotararea definitiva mai repede se poate?va multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
andreeastancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:43, 1 Noiembrie 2012
Din pacate, nu se poate, ci trebuie sa asteptati 30 zile pentru a ramane definitiva.
Legal, avand in vedere ca copilul a fost procreat in timpul casatoriei, este prezumat ca fiind al sotului, chiar daca la nastere nu veti mai fi casatoriti.
si dupa ce trece 30de zile ce trebuie sa fac?va multumesc
Dupa 30 de zile, daca nu se face recurs va ramane definitiva si irevocabila. Mergeti la grefa instantei si legalizati sentinta, cu aplicarea mentiunilor că este definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil in afara casatoriei Tenchiu Tenchiu Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie mai delicata. Sunt in divort, hotarare data in aprilie 2009 cu desfacere casatorie in Romania(insa hotararea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Recurs la hotararea de divort cu minori dora1971 dora1971 Buna ziua. Am divortat impreuna cu sotul meu de comun acord, iar fetita i-a fost incredintata lui, tot de comun acord, pentru ca eu sa-mi platesc ratele la ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort mary__ mary__ am doi copii ....sint in divort cu fostul sot un copil este la mine, celalalt la sot. azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)