avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator bunuri
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator bunuri

Buna ziua,

As dori niste informatii privind sechestrarea bunurilor mobile precum si executarea silita a acestora. In acest sen, as dori sa stiu daca pot fi sechestrate/executate silit urmatoarele bunuri:
- televizor ( 2 buc);
- masina de spalat,
- aragaz,
- laptop, imprimanta
- bijuterii
- mobilier,
- covoare.

Cum se face dovada ca bunurile apartin celui asupra carui se aplica sechestrul asigurator/executarea silita? Pentru unele bunuri nu exista facturi, acestea fiind primite de la parinti. Pentru cele care exista facturi cum se face verificarea acestora si cine le verifica?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 10:49, 1 Noiembrie 2012
Posesia, in cazul bunurilor mobile, prezuma proprietatea pana la proba contrara. Fiind o prezumtie legala dvs. va trebui sa demonstrati contrariul (facturi, martori etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna bunuri mobile? ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, as dori sa stiu exact,ce inseamna bunuri mobile(in cazul in care banca sau recupertaori de credite le supun executarii silite?) Si cum afla daca ... (vezi toată discuția)
Sechestru bunuri mobile karlasofia karlasofia (4) Bunurile mobile aflate in locul care constituie domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul social sau punctul de lucru al debitorului se prezuma, pana ... (vezi toată discuția)
Cum se face procedura de executare silita officestart officestart Am primit o notificare de executare silit. Am semnat un contract de imprumut cu cineva fara dobanda (suma care trebuia sa o restitui era altceva nu un ... (vezi toată discuția)