avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se face procedura de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se face procedura de executare silita

Am primit o notificare de executare silit.
Am semnat un contract de imprumut cu cineva fara dobanda (suma care trebuia sa o restitui era altceva nu un imprumut, in fine nu aspectul asta vreau sa-l discut), nu l-am onorat la timp a trimis catre executorul judecatoresc.
Care este procedura?
Eu am domiciliul acasa la parintii mei. Bunuri pe numele meu n-am.
Bunurile imobile/mobile ale lor pot fi afectate cumva de executarea mea silita?
Am inteles ca pentru bunurile mobile ei trebuie sa faca dovada ca sunt ale lor, altfe se intelege de drept ca are fi ale mele. Asa este ? Daca nu mai au facturile de la bunurile cumparate cum pot dovedi ca sunt ale lor nu ale mele?
Eu doar locuiesc la ei dar nu am bunuri achizitionate de mine .
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 15:39, 16 Noiembrie 2013
Nu sunt supuse urmaririi silite bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului si ale familiei sale, daca nu sunt mai multe de acelasi fel.
Un prim pas ar fi poprirea sumelor de bani, titluri de valoare sau alte bunuri urmaribile datorate de o o a treia persoana in temeiul unor raporturi juridice preexistente.
shanice a scris:

Nu sunt supuse urmaririi silite bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului si ale familiei sale, daca nu sunt mai multe de acelasi fel.


Televizorul, mobilierul aragazul si astea sunt bunuri de uz casnic indispensabile ?

Legea instituie prezumtia relativa ca bunurile mobile de la domiciliul debitorului apartin acestuia. Insa...totusi, imobilul unde locuiti este in proprietatea parintilor dvs., astfel ca eu, personal, as avea nevoie de ceva dovezi ca va apartin, ca sa le ridic si sa le execut. Repet, aste e parerea mea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a bunurilor din locuinta ipotecata Andra24 Andra24 Mai avem putin timp pana cand vom fi executati silit pentru un credit ipotecar Am rugamintea daca stiti cum se procedeaza cu executarea bunurilor din locuinta ... (vezi toată discuția)