avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respinge plangerea ca neintemeiata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respinge plangerea ca neintemeiata

Subsemnatul XXdomiciliat in administrator al YYformulez plangere inpotriva ordonantei de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ a parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud din 08.05.2012 din dosarul XX din urmatoarele motive.

In fapt prin plangerea penala din data de 08.03.2012 am solicitat efectuarea de cercetari fata de ZZ, administrator al ZZ pentru savarsirea infractiunilor de concurenta neloiala si punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata constand in utilizarea marcii AA pentru care sunt titular de marca inregistrata la OSIM.
Prin ordonata de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ din 08.05.2012 sa dispus neinceperea urmariiri penale pentru infarctiunea de concurenta neloiala , pentru infraciunea de punerea in circulatie a unui produs identic sau simliar cu o marca inregistrata dispunanduse scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului ZZ si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ , procurorul de caz apreciind ca fapta este lipsita de pericol social.
Lipsa pericolului social se apreciaza conform criteriilor prevazute de Art.18 I 1 cod penal, aceasta solutie nefiind adegvata in situatiile in care exista un prejudiciu nerecuperat iar activitatea infractionala continua in una din forme chiar si dupa solutionarea dosarului. Practic persoana invinuitului nu prezinta garantiile de indreptare intrucat chiar si in prezent utilizeaza fara drept marca AA pe siteul sau de internet iar prin continutul sau concret fapta nu este lipsita de pericol social pentru ca m ia fost creat un prejudiciu si acest prejudiciu continua sa se mareasca . Prin scoaterea de sub urmarire penala chiar si cu aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ procurorul nu a solutionat latura civila a procesului penal obliganduma desi sant victima unei infractiuni sa ma adresez instantei civile ceia ce presupune consum de timp si bani .
Prin plangerea inpotriva ordonatei de scoatere de sub urmarire penala pe care am adresato Prim Procurorului parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasauda am criticat solutia procurorului insa Prim procurorul BB a refuzat sa solutioneze aceasta plangere asa cum a fost formulata, prin ordonanta de respingere contra solutiei din 30.05.2012 respingand plangerea mea cu motivarea falsa ca as fii atacat rezolutia de neincepere a urmariri penale din 23.08.2011 si nu ordonanta de scoatere de sub urmarire penala din 08.05.2012. In realitate insa rezolutia despre care face referire Prim Procurorul sa dat in dosarul penal XYZ /P/2011 , iar acea solutie nu am atacato niciodata .
Din motivele precizate mai sus va rog sa admiteti plangerea inpotriva de scoatere de sub urmarirea penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ dispusa in dosarul XXX in data de 8.05.2012 , sa dispuneti redeschiderea urmariri penale, trimiterea dosarului la procuror pentru continuarea cercetarilor si emiterea rechizitoriolui prin care sa fie sezizata instanta competenta sa solutioneze atat latura penala cat si latura civila a cauzei.

instanta a spus ca este neintemeiata plangerea si mi a respinso. Metionez ca la scurt timp dupa ce am depus plangerea la instanta am mai facut o plangere si la politie pentru ca contiunua sa foloseasca marca noastra pe pagin a lui de internet inclusiv adresa web sigla etc si a continuat pana in data de 03.10.2012 cand sa inceput din nou urmarirea penala .Poate si a 2 oara sa il scoata procurorul de sub urmarire si sa ii dea tot o amenda administrativa pentru aceiasi fapta ?
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
lorand95, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorand95 , utilizator 09:19, 27 Noiembrie 2012
într-un stat normal şi de drept : Nu, deoarece prima sancţiune a fost aplicată făptuitorului cu blândeţe şi era prima abatere penală, i s-au acordat circumstanţe atenuante.Ulterior, făptuitorul neînţelegând nimic din sancţiunea primită şi rolul ei în societate, continuând (iată, apare o infracţiune continuată) va trebui ţinut cont şi aplicate circumstanţe agravante acelui făptuitor mult prea neînţelegător.A-i aplica din nou aceeaşi sancţiune administrativă ar însemna neputinţa/ignorarea aplicării legii penale unui făptuitor deja "recidivist în materie" şi îngustimea minţii magistratului procuror-judecător, ori, alte piste/interese întunecate din spatele acestora.
tin sa cred in alte piste/interese întunecate din spatele acestora. Sant curios cu a doua plangere ce se va intimpla
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
lorand95, utilizator
și noi, dacă se poate
din informatiile de la politie cica tot amenda administrativa ii va da , acuma sa vedem ordonanta
mai am vreo cale de atac daca tribunalul mi arespins plangerea ?

Alte discuții în legătură

De 2 ori sup? lorand95 lorand95 Este normal ca dupa constatarea unei infractiuni si inceperea urmariri penale sa se scoata de sub urmarirea penala cu Art 18 I 1 si aplicarea unei amenzi cu ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei procurorului lorand95 lorand95 Am facut o plangere impotriva ordonantei procurorului pentru netrimitere in judecata ( mentionez ca infractiunea era in forma continua, sa mai dat o ... (vezi toată discuția)
Folosirea ilegalã a mãrcii înregistrate a firmei . procurorii au dispus nup. lorand95 lorand95 Pe scurt un fost client in anul 2012 deschis un magazin indentic cu al nostru si sa folosit de marca noastra inregistrata. Noi am facut plangere penala , sa ... (vezi toată discuția)