avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Nu se stie niciodata... (speranta moare ultima) :) ..momentul adevarului este 11 septembrie cand vom sti de am intrat sau nu am intrat (posibil sa creasca cu cateva sutimi ultima nota de intrare, posibil sa nu...sau chiar sa scada)... noi sa ne calculam o nota...si in final examninatorul apreciaza..poate sa fie mai mare decat ne-am calculat noi sau chiar mai mica...nu poti avea o certitudine clara in acest sens..doar "aproximativa"..
Cat despre numar...au fost aproape 1500 de persoane..dar din astia au fost vreo 50 de dosare respinse... apoi unii care nu s-au prezentat... sa zicem ca mai avem 1400(sau poate chiar mai putin) de persoane.. din acestia aproape jumatate isi incearca norocul... din cealalta jumatate, adica 700 ramasi cu intentii de a invata.. au venit foarte bine pregatiti 350 de persoane, ceilalti poate nu au avut atat de mult timp la dispozitie.. apoi trebuie luati in calcul o serie de alti factori.. ca nu toti suntem la fel.. iar in sala de examen, unii se peird, altii se grabesc, neatentie.. stres,o dispozitie proasta, oboseala acumulata pe drum..etc...si asa cu astfel de factori se ajunge la acea "lista minunata cu 120 de persoane" ..ce anul acesta se va afisa pe data de 11 septembrie.. cand vor intra si din cei care au invatat dar si persoane care au avut pur si simplu noroc si nu s-au perdut, au fost atenti la enunt si au avut cat de cat habar de subiect..
kinder2 a scris:

iulianasara a scris:

kinder2 a scris:

kinder2 a scris:

Buna! Si eu ma numar printre cei care au luat parte la acest examen!
Sunt foarte dezamagita de modul in care s-a desfasurat si organizat!
Am fost intr-o sala de la etajul 2, Universitatea Titu Maiorescu!
In momentul cand am predat lucrarea, am realizat ca nu au fost sigilate, mai exact coltul din dreapta sus! Mai mult de jumatate predasera si nu am vrut sa sesizez. Lucrarile au stat oricum pe catedra iar noi am fost ocupati cu scrisul! In concluzie, nu mi s-ar fi parut corect sa semnez vre-un proces verbal si sa asist personal la sigilare in lipsa celorlati! Din ce stiu eu, la un examen national se sigileaza coltul din dreapta si se aplica o stampila de control, daca nu ma insel! In plus, cred ca subiectele ar trebui dictate sau cel putin predat formularul si mai apoi verificat prin citire de catre un reprezentant al comisiei si urmarit de noi. Asta pentru a fi siguri ca nu este o greseala din scriere sau din imprimare si capsare si ca toate paginile sunt in regula. Voi ce credeti?

[e primul examen la care nu imi lipesc eu cu manuta mea coltul si nu se aplica stampila de control.Eu am fost la D.Cantemir

Eu am sustinut examenul in cladirea invecinata(la Titu Maiorescu).. si la mine a fost la fel.. ei ne-au lipit colturile ... sincer nu cred ca este asta o foarte mare problema..adavarul este ca m-am uitat la modul cum arata foaia in partea superioara..si era diferita de anul trecut.. erau niste semne distinctive..unde sa se aplice autocolantul si un usor semn(semicerc) disticntiv pentru a se aplica stampila.. eu cand am predat lucrarea.. au fost 3 supraveghetori.. unul prelua lucrarea si nota in proces verbal.. altul bara spatiile libere si altul lipea coltul.. nu am mai fost atenta de a fost semnat si stapilat..dar repet.. nu cred ca este vreo problema.. plus ca daca ar fi sa ai dubii, mai repede ar trebui sa ai dubii cu un examen la o curte de apel(desi la examenele la care am fost nu am plecat cu o astfel de impresie..dar vorba aceea suntem oameni si avem slabiciuni..nu poti sti niciodata, oricum am citit si am auzit tot felul de schestii) si nu examenul national la SNG.."cineva care isi doreste un post" .. si-l doreste uneva anume.. si nu cu o oarecare nesiguranta ca poate ajunge .. pe oriunde in tara asta...asa ca eu nu prea cred ca examenul nu a fost corect.. acum nu stiu.. este parerea mea.. poate ma insel sau poate ca nu..
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
aisa4ever, utilizator
Nu sunt de acord sa se omita niste notiuni elementare! Eu stiu clar! Lucrarile nu erau sigilate si nu mi se pare normal. La un asemenea examen am pretentii mai mari.
Aisa4ever, sunt de acord cu tine! Asta e si motivul pentru care nu am incercat la Curtile de Apel. Acolo se sustine o proba practica si stim cu totii cum e. In primul rand nu esti obisnuit pe un calculator nou, nu sti cum sunt setarile si te poti pierde. Apoi daca trebuie sa pici e foarte simplu sa te puna sa faci ceva...oricum nota ramane la aprecierea lor!
M-am prwgatit mul pentru examen. Gandeam ca o sa mai incerc daca este cazul...nu cred ca ma mai atrage ceva dupa toate astea.
este prima data cand am sustinut examenul la SNG, consider ca lucrurile au fost bine organizate, nu au lasat loc de interpretari, cat despre sigilarea lucrarilor si stampilarea nu cred ca este relevant cand s-a facut.
Insa, am o mentiune, cred ca ar fi dat o mai mare siguranta, si nu ar mai lasa loc la iinterpretari, sa fi existat mai multe variante de examen si sa se faca extragerea in acea dimineata, parerea mea. Asteptam rezultatele, felicitari celor care se vor numara printre cei 120. Numai bine!:D

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)