avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
]DahliaNoir a scris:

Pe 15 noiembrie a fost sedinta CSM unde s-a hotarat sustinerea unui examen pentru admitere in magistratura in martie. Jud. Danilet afirma pe blogul sau sa nu s-a pus in discutie posibilitatea organizarii unui alt examen de admitere in profesie.
Tot azi am aflat ca CSM organizeaza un program de colaborare intre auditorii de justitie si cursantii CSM in legatura cu noul cod civil. Ne poate povesti cineva din interior mai multe?



Oare sunt sanse sa se dea examen pentru admitere la sng tot in acea perioada?
In sedinta de pe 15 noiembrie abia au validat concursul din septembrie.A fost o sedinta in care s-au rezolvat probleme de resurse umane. [ link extern ]
Urmarim..si speram.
DahliaNoir a scris:

In sedinta de pe 15 noiembrie abia au validat concursul din septembrie.A fost o sedinta in care s-au rezolvat probleme de resurse umane. [ link extern ]
Urmarim..si speram.


ma enerveaza nesiguranta asta ,nu vreau decat sa stiu cand va fi ex.ca sa imi organizez lucrurile din timpX-(.
Ai dreptate, e cumplit să nu ştii ce se va întâmpla, cum va fi ş.a.m.d. Ar fi nemaipomnit dacă s-ar mai organiza o sesiune la început de 2013, dar cine ştie ce-o mai fi. Ar fi bine şi dacă ar scoate posturile şi fără SNG, eu m-aş duce la concurs, pentru că am mai fost şi a fost OK, numai că am fost angajată pe perioadă determinată.
In sedinta CSM de azi s-a aprobat calendarul estimativ pentru concursurile din 2013. La SNG au anuntat septembrie. Cristi Danilet a publicat pe blogul lui calendarul estimativ . La comentarii il intreaba cineva daca sunt sanse ca Noul Cod de Procedura Civila sa intre integral in materia pentru concurs si a raspuns afirmativ.

@Lila 72 ..eu consider ca situatia e diferita.Sunt persoane care nu renunta la un post sigur chiar mai prost platit sau in afara domeniului juridic dar cu incadrare pe perioada nedeterminata in favoarea unui post pe perioada determinata. Astfel concurenta e mai mica. Prin SNG aranjamentele la nivel local sunt eliminate. Cred totusi ca justitia are nevoie acum de grefieri ce au trecut prin pregatirea ce o asigura SNG. In facultati nu prea se face practica, Intra in vigoare toate aceste coduri care ridica probleme noi astfel incat grefierii cu experienta abia mai au timp pentru sarcinile lor deci slabe sanse sa mai invete si pe altii. Sarcinile grefierilor de sedinta sunt destul de complexe. Asta ca sa nu mai vorbim de grefierii judiciari. Eu recunosc sincer ca daca de maine ar trebui sa lucrez ca grefier am dubii ca m-as descurca chiar daca (zic eu)stiu procedurile destul de bine la nivel teoretic.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)