avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Așa apare în calendarul estimativ al concursurilor ce se vor organiza în 2013, SNG-ul apare trecut în luna septembrie, nu și în februarie sau martie....cum așteptam noi toti.:(
Acum...cât de sigur e....
Mariaad....te-ai apucat de învățat? Ce înveți..din noul cpc sau din cel actual?
zizy a scris:

Mariaad....te-ai apucat de învățat? Ce înveți..din noul cpc sau din cel actual?


Am inceput acuma cu procedura penala.La pdc inca nu.Tu ai inceput sa inveti?
In octombrie 2010 (spre sfarsit)s-a anuntat calendarul estimativ..si SNG era pentru septembrie 2013. Doar ca pe 20 si ceva decembrie 2010..SURPRIZA!..anuntau concurs in martie 2013. Si la admiterea in magistratura au fost surprize de genul asta.
Probabil asteapta CSM bugetul aprobat pe 2013 (cu schimbarile astea ce vor veni dupa alegeri toate institutiile statului functioneaza haotic in perioada asta si nu prea stiu pe ce sa se bazeze financiar..si e stiut ca SNG e primul sacrificat cand vine vorba de taiat cheltuieli). Mai e si varianta scoaterii la concurs a posturilor prin curtile de apel. Cert e ca pentru anul asta sunt anuntate aproximativ 250 posturi de grefier ce vor fi scoase la concurs. Asa ca .. spor sa avem si sa vedem partea buna: daca e mai tarziu organizat avem mai mult timp de invatat ca o sa fie sigur o concurenta foarte mare.

Eu mi-am planificat ca pana la sfarsitul lui ianuarie sa termin procedura ( chiar daca unele chestii o sa-mi mai scape..sa am totusi o baza serioasa si sa fie necesara doar o recapitulare inainte de examen). Pentru februarie mi-am stabilit legile de organizare. Daca intra NCPC in vigoare in februarie( cum e anuntat) din martie insist pe el. Vechiul Cod de procedura civila il stiu deja destul de bine.(daca se da din el am nevoie doar de o recapitulare).

Incerc sa retin si nr articolului macar la cele de referinta. Am inteles ca desi nu e trecut in barem acest aspect.. face alta impresie lucrarea si sunt mai ingaduitori corectorii in a acorda note mari.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)