avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Conform contractului meu de munca, salariul trebuie sa mi se plateasca lunar la data de 25 ale lunii urmatoare. Daca s-a platit dupa 2 luni, pot sa cer demisia conform art 81, alin 8 din Codul muncii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 1 Noiembrie 2012
Da, salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.
Neplata salariului constituie un motiv pentru care puteti demisiona fara preaviz, conform art.81 alin.8 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz lorelai_w lorelai_w Buna ziua, lucrez la o firma SRL, iar angajatorul nu mi-a platit salarul pe o parte din anul trecut 2010 (5 luni) si pe ultimele 2 luni din anul acesta 2011. ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie lovdreams lovdreams Buna ziua.De mai multi ani lucrez ca montator mobila.De o perioada ( aprox. 1 an ) imi iau salariile doar prin reclamatii ITM sau tribunal.Acum mi-am gasit alt ... (vezi toată discuția)
Demisie contract de munca conventie cu statul Nena05 Nena05 Buna ziua. Am fost angajata prin conventie cu statul, am aflat ca timp de 8 luni angajatorul nu a platit nicio contributie catre stat : CASS, CAS, FS. Doresc ... (vezi toată discuția)