avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ASOCIAT SI ADMINISTRATOR SOCIETATE DE PAZA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ASOCIAT SI ADMINISTRATOR SOCIETATE DE PAZA

Buna ziua,
sunt interesata sa stiu daca o persoana poate avea calitate de asociat si administrator intr-o societate de paza.
Persoana respectiva in 2005 a avut un dosar penal pentru un furt din carrefour, a platit toate daunele catre acestia. In martie 2006 a primit prin posta comunicare de scoatere de sub urmarire penala, i s-a aplicat o amenda administrativa de 500 lei pe care a achitat-o la administratie. In cazierul judiciar nu este inscris cu nimic.
Credeti ca va putea fi asociat si administrator in cadrul unei societati de paza?
Asteptam cu interes un raspuns din partea dumneavoastra in acest sens.
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: alina011984 , utilizator 12:14, 4 Noiembrie 2012
daca sanctiunea primita este amenda administrativa parerea mea este ca poate avea functia de administrator. Dar potrivit art 24 alin 2 lit d NORMELE METODOLOGICE
de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si
protectia persoanelor, administratorul unei societati specializate de paza trebuie sa aiba studii juridice superioare sau sa absolve cursul de "manager de securitate. aceasta dispozitie nu se aplica in cazul asociatului.

Av Marian Vasie

[editat - nu este permisa publicarea fara motiv a link-urilor spre alte site-uri, punctul 2.7. din regulamentul de postare in forum. Va multumim pentru intelegere]

Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Are dreptul, are master in studii juridice si de curand si-a luat si diploma de manager de securitate.
Problema era referitor la antecedentele lui anterioare. Asa cum v-am spus mai sus in martie 2006 a primit prin posta comunicare de scoatere de sub urmarire penala, i s-a aplicat o amenda administrativa de 500 lei pe care a achitat-o la administratie. In cazierul judiciar nu este inscris cu nimic, a scos cazierul luna trecuta pentru cursul de manager.
Deci poate fi administrator fara probleme in aceasta situatie?
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda judiciara platita - pot fi asociat unic intr-un srl? va rog urgent un raspuns myrali myrali Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - necesar la angajare - rog urgent raspuns mmyry mmyry Amenda judiciara- pentru furt din supermarket - ajutati-ma cu un raspuns buna ziua. puteti sa-mi spuneti daca amenda juridiara pe care am platit-o la ... (vezi toată discuția)
Atestat paza crz13 crz13 Stiu ca pentru atestatul de securitate sunt necesare conform legii si niste studii minime reglementate de lege. Dar pentru atestatul de paza folosit de ... (vezi toată discuția)