avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cum se pot stabili veniturile unui ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cum se pot stabili veniturile unui "samsar"(comerciant de masini)?

Buna dimineata tuturor!Am o intrebare scurta si la obiect:Cum se pot stabili si daca se pot stabili veniturile unui "samsar"(comerciant de masini),tranzactiile facute de el,veniturile obtinute,prin tranzactionarea masinilor,etc.....unde se pot gasi si cum se poate intra in posesia lor,deoarece ma lupt in instanta cu un astfel de personaj,si de fiecare data este scutit/ajutat?! de platirea taxei de timbru.... si sincer sunt mahnit de cum acesti indivizi(in cazul meu este un personaj ,care ca toti ceilalti colegi ai lui din "breasla"isi afiseaza ostentativ averea,masina...X6,excursii,..."viata buna"intr-un cuvant ,dar ei pe hartie nu au nici un venit...?!) sunt "ajutati" sa faca evaziune fiscala,nefiind platitori de taxe si impozite.... si scutiti de platirea altor,taxe!Mentionez ca acum sunt la Curtea de Apel,am trecut pe la Judecatorie si Tribunal si nu reusesc sa-i dovedesc veniturile si sa demonstrez ca el obtine venituri din aceasta"indeletnicire".Cu respectul cuvenit,astept raspunsurile dumneavoastra.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PavelIonut , utilizator 22:35, 4 Noiembrie 2012
nu aveti acces la datele financiare ca sa puteti face o asemene dovada. dar fiscul o poate face, daca se doreste. el poate avea acces la bunurile sale, le poate evalua, poate avea datele sale bancare, etc. si poate stabili veniturile sale prin metodele de control indirecte.

puteti face o sesizare la ANAF si sa sperati ca isi vor face treaba. Instanta de judecata nu are competenta de a verifica veniturile persoanei, ea doar trebuie sa verifice actele depuse la dosar atunci cind se cere scutirea de tx de timbru
Va multumesc domnule avocat!,mai pe scurt...nu se poate face nimic!
Interventie moderator: va rog sa nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi intrebare, contravine regulamentului de postare in forum. Am mutat raspunsurile din celalalt topic si conform pct. 3.3. din regulamentul de postare l-am sters. Va multumesc pentru intelegere.


@avluca a spus:
La cererea de scutire de la plata taxelor de timbu instanta te obliga sa depui copie dupa adeverinta de salariu , talon de pensie sau declaratie de venit .De asemenea , trebuie sa faci dovada ca nu detii terenuri in proprietate .Cata vreme acea persoana nu detine bunuri pe numele sau , legal , decizia de scutire a taxelor de timbru este una corecta .

@ismailderya1 a spus:
Aici pot fi 2 situatii:
1. Cand "samsarul" este bisnitar adica face toate tranzactiile la negru fara sa declare ceva pe la fisc si in aceasta situatie daca nu are venituri declarate nu aveti ce sa-i faceti. O fi avand el masini si un trai super de lux dar n-ar fi singura persoana care sa nu aiba venituri dar care sa aiba proprietati.
2. Daca deruleaza activitatea de comercializare /intermediere a vanzarii unor autoturisme sau ce or fi ele prin intermediul unei societati comerciale la care sa fie asociat veniturile lui ar putea consta in dividendele de la firma in cazul in care aceasta are profit. Daca firma este pe pierdere cu de altfel se practica la scara larga, nici el nu va avea venituri.
In ambele cazuri administratia fiscala pe raza careia isi are domiciliul fiscal ar putea sa va dea atat dvs cat si instantei de judecata detalii cu privire la faptul daca are sau nu venituri.



In mod normal aceste masinii trebuiesc inscrise la impozite si taxe, unde se depune copie dupa contractul de vanz-cump, unde se regaseste valoarea tranzactiei. Au fost cateva cazuri in care cei de la garda financiara au cerut un istoric de rol pt o anumita perioada, in urma caruia respectivilor li sau calculat un impozit pe veniturile realizate. Credeti ca sau cumintit, nu au inceput sa inscrie masiniile pe numele soacrelor...:O . Rugati instantei sa ceara la impozite si taxe acest istoric.
Va multumesc pt bunavointa si pt sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare auto roxana_paraschiva roxana_paraschiva Buna ziua.Doresc sa cumpar o masina sh.La vremea cand ea a fost inmatriculata,nu se platea taxa de poluare.Pot face contract de vanzare cumparare,sa o radieze ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto elenaborcaias elenaborcaias Daca o persoana merge la Primarie sa inm.o masina iar contractul de vanzare este din 2018 iar in 2019 o scoate vehicul istoric( si este scutit de taxa conform ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare bunuri mobile Lulica Lulica Buna ziua De cand cu avalansa asta de modificari la Codul fiscal am pierdut busola... Am auzit ca s-ar percepe impozit si pe veniturile din vanzarea bunurilor ... (vezi toată discuția)