avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme mari cu o vecina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme mari cu o vecina

Buna ziua,

De cand am cumparat apartamentul (in 2004), am avut mai multi chiriasi, toti cu acte legale, inregistrati la Fisc.
Toti chiriasii au plecat din cauza vecinei de sub mine, care vine noaptea si le bate in usa cat poate de tare (sub pretextul ca ei misca patul !!!! sau ca trag apa la WC !!!!), le intrerupe electricitatea (avem panou comun pe scara), le bate in tevi, le pune mesaje in usa, ii terorizeaza cu tipete si amenintari. Ea este cunoscuta pe scara si chiar la sectia de politie (unde face reclamatii nefondate mereu), dar nimeni nu stie ce sa faca.
Toti chiriasii mei au fost oameni mai mult decat seriosi, care evident ca n-au facut niciodata galagie, lucru ce poate fi confirmat de orice alt vecin.

Am vorbit cu politistul de proximitate si mi-a spus sa merg direct la judecata. Pierd multi bani din cauza acestei persoane si ma consum si nervos.

As vrea sa va intreb cum se procedeaza si ce trebuie facut in detaliu ? Coabitarea cu o asemena persoana este imposibila, ceva trebuie sa se intample.

Multumesc,
Florin

Cel mai recent răspuns: betty1 , utilizator 12:14, 7 Noiembrie 2012
Proces pe raspundere civila delictuala. Trebuie martori (fara e exclus), sa aveti un criteriu foarte clar de evaluare a prejudiciului produs si sa stiti cum sa il dovediti (se poate face mai ales daca ati avut inchiriat apartamentul cu contract inregistrat la AF), sa aiba vecina responsabilitatea faptelor sale. Incepeti cu o notificare, convocare la un executor, punere in intarziere e o procedura intreaga de urmat. Ar fi cel mai simplu sa va angajati un avocat din orasul dvs. care sa va reprezinte, pentru ca sunt mai multe acte de redactat.
Eu patesc ceva asemanator,eu am probleme cu vecina de sub mine si presedinta,plus administratora,probleme dureaza de cativa ani si nu stiu cat mai rezist.
Mi-au plecat si mie chiriasi din cauza lor,aveau si dreptate platesc un ban si sa stea sa iti bata la usa doarece faci dus la 3 dimineata sau tragi apa la WC,ii urmareau si chiar la unii stia unde lucreaza,desi eu nu stian asta.
Mi-au intrat in apartament si era o problema la o teava de apa,in loc sa sparga vecinul la el a facut asta la mine fara sa fiu anuntata,vecinul oprea liftul dupa ora 22 sub pretextul chiriasii mei trantesc usa la lift,mi-au oprit curentul de la apartament,mi-au mai zis ca erau scapari de gaze si alte tampenii.
M-am dus la vecinii de pe palier doar un apartament si nu mi-au zis nimic,am batut chiar la usa apartamentul de la etajul de sub mine doarece pana acolo exista lift si nu mi-a zis nimic,ei au o problema de cand mi-am inchiriat apartamentul.
Apartamentul meu a fost modificat,eu asa l-am cumparat,bucataria a fost transformata in dormitor,in living s-a mutat bucataria,unul dintre balcoane nu era inchis si l-am inchis.
Mi-am inchis balconul sa nu imi ploua sau sa ninga ,balconul meu este patrat si la vecinul de sub mine tot asa,in schimb de la sase in jos sunt pe rotund si apa de pe acoperisul meu se duce la ei in balcon,este vina mea daca asa este construit blocul?oricum tot le va ploua in balcon,am pus ceva sa se scurga apa si tot nu era bine,l-am dat jos si nici asa,nu stiu ce sa mai fac.
O sa imi caut si eu probabil un avocat sau nu mai calc pe la apartament,daca mai indraznesc sa ma hartuiasca sau pe chiriasi,o sa vada ei,profita de mine ca sunt tanara,dar gata le ajunge.
Multumesc pentru raspuns.
As vrea sa fac totusi plangere penala impotriva vecinei pentru hartuire sau orice se incadreaza aici. Vreau sa-mi plateasca chiria lunara pe toate lunile pe care l-am avut neinchiriat si as mai vrea sa-i cer si daune morale pentru stressul pe care mi l-a provocat.

Ce sanse am, va rog ?

Florin
In penal 0 (zero). Daune morale pentru stress - 5 (cinci)%. Chiria lunara in civil -> sunt sanse mai mari, depinde de cum se fac actele, dar se timbreaza la valoare. Vreti sa aveti liniste, trebuie sa investiti.
Principiul armelor egale se poate aplica eficient si ieftin, daca este un "agresor", inferior pe verticala :)
De exemplu se poate defecta un robinet cand... nu sunteti acasa... :duh:
Sau vecina se poate impiedica... pe scara de o sarma... :duh:

Este mai ieftin si mai eficient decat "reeducarea" incerta prin hartie la instanta.
Perversitatea constitutionala este greu reeducabila, dar este foarte contagioasa :) Stiati? :)
Temei moral: Matei 7:12.

Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
ContSters184021, utilizator

Alte discuții în legătură

Conditii inchiriere apartament Diana407 Diana407 Buna ziua, se poate face ceva daca vine miros puternic de mancare de la vecinul de dedesubt? Vecinul de sub mine a inchiriat apartamentul, apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)
Vecin binevoitor AndreeaBSA AndreeaBSA Buna, Cum pot linisti in mod legal si cat mai civilizat un vecin \"binevoitor\" care se prezinta mereu la usa pe motiv ca persoanele care stau in chirie sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii chiriasi smarty67 smarty67 Buna ziua ...de curand m-am mutat cu chirie si....am ghinionul!!!...sa am sub apartamentul meu un vecin \"cel putin ciudat!\"in sensul ca.....imi este ... (vezi toată discuția)