avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme mari cu o vecina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme mari cu o vecina

Buna ziua,

De cand am cumparat apartamentul (in 2004), am avut mai multi chiriasi, toti cu acte legale, inregistrati la Fisc.
Toti chiriasii au plecat din cauza vecinei de sub mine, care vine noaptea si le bate in usa cat poate de tare (sub pretextul ca ei misca patul !!!! sau ca trag apa la WC !!!!), le intrerupe electricitatea (avem panou comun pe scara), le bate in tevi, le pune mesaje in usa, ii terorizeaza cu tipete si amenintari. Ea este cunoscuta pe scara si chiar la sectia de politie (unde face reclamatii nefondate mereu), dar nimeni nu stie ce sa faca.
Toti chiriasii mei au fost oameni mai mult decat seriosi, care evident ca n-au facut niciodata galagie, lucru ce poate fi confirmat de orice alt vecin.

Am vorbit cu politistul de proximitate si mi-a spus sa merg direct la judecata. Pierd multi bani din cauza acestei persoane si ma consum si nervos.

As vrea sa va intreb cum se procedeaza si ce trebuie facut in detaliu ? Coabitarea cu o asemena persoana este imposibila, ceva trebuie sa se intample.

Multumesc,
Florin

Cel mai recent răspuns: betty1 , utilizator 12:14, 7 Noiembrie 2012
Poate va ajuta un pic si experienta mea.
Am un vecin proprietar de aproape 30 de ani. A locuit cu familia sa in apartament pana acum vreo 10 ani dupa care s-au mutat la tara si-au inchiriat apartamentul.
Timp de aproape 20 de ani acesti proprieatari m-au inundat o singura data, au mai mutat sau schimbat mobila de cateva ori, se mai auzea din cand in cand patul scartaind, mai scapau cate un obiect din mana pe covor, mocheta sau traversa prin casa, mai sarbatoreau cate un eveniment si-si cereau scuze de la vecini..., adica lucruri normale cat de cat intr-un bloc. Aveau covoare in camere peste parchet, traverse pe hol, mochete in bai si bucatarie care mai estompau zgomotul.
Acum vreo 10 ani, cum spunea, si-au inchiriat apartamentul dar inainte de asta si-au pus gresie pe tot holul, in bai si-n bucatarie, desfiintand toate covoarele, mochetele si traversele din casa.
In 10 ani au schimbat vreo 7 chiriasi (cate 2-3 au in permanenta). Majoritatea studenti straini.
Acestia m-au inundat cel putin de doua ori pe an, fata de proprietari care m-au inundat o singura data in 20 de ani.
Vin studentii acasa, de regula la miezul noptii striga, arunca, trantesc usile, tropaie pe gresia din hol, pe parchetul din sufragerie si dormitoare ca ceva absolut firesc pentru ei.
Se incing cateodata in petreceri sau chiar se cearta pana spre ziua.
De fiecare data, la fiecare noua trupa de chiriasi, am incercat sa discut cu ei dupa cateva zile de zgomot si vacarm, sa-i domolesc, dar nu am avut succes si-am fost nevoit sa chem politia si deabia atunci au devenit mai umani.
Anul acesta, inainte de vacanta mare intr-o seara se auzea muzica destul de tare dar mai ales tropaituri in ritmul muzicii iar peretii vibrau de sarea tencuiala. Ma infiintez la usa lor, deschide o studenta si-mi explica ce se intampla: fac exercitii, cursuri de dans. Vad o trupa de 5 baieti si doua fete tinandu-se de umeri si dansand de mama focului cu pantofi cu tocuri tari, deplasandu-se in ritmul mizicii din sufragerie pe hol si-n dormitoare pe gresie si parchet.
Ceva de genul
[ link extern ]

Poate ca acei vecini ai dumneavoastra sunt prea pretentiosi dar bine ar fi sa va convingeti dumneavoastra de acest lucru. Va sugerez sa va mutati si sa locuiti dumneavoastra, proprietarii in acele apartamente cateva luni si sa duceti o viata normala, cu respect fata de dv, de copii dumneavoastra si ceilalti vecini. Daca si atunci vecinii va mai reclama la politie, inseamna ca nu sunt normali, ca au probleme de sanatate. Daca nu va reclama si-o sa vedeti ca sunt respectuosi si multumiti ca au scapat de chiriasi, este foarte posibil ca au trecut si ei prin ceea ce va descriam eu mai sus: dans, inundatii, scandal, petreceri de la miezul noptii pana spre ziua..., pe care le genereaza chiriasii dumneavoastra.

Inainte de vacanta mare cu vreo 2 saptamani au venit parintii studentelor (chiriasi) in vizita la copii lor. Doi greci trecuti de 60 de ani. Intamplator ne-am intalnit la lift cand isi carau bagajele spre apartamentul copiilor. Fetele mi-au facut cunostinta cu parintii lor iar eu le-am urat un bun venit in Romania si i-am felicitat pentru ca au doua fete educate si bine crescute. A doua zi m-am intalnit cu fetele si mi-au multumit cerandu-si scuze... M-am gandit ca nu avea rost sa le spun de necazurile create de fete, sa fac sa sufere doi batrani care se asteapta ca odraslele lor sa faca ceva bun in viata, sa merite efortul financiar al parintilor.
Au stat doua saptamani cu parintii si-a fost liniste, au trait normal ca oricare alti vecini, nu am mai auzit scandal, tropaituri, petreceri la miezul noptii...

Nu, aici e vorba de cu totul altceva, pur si simplu vecina este nebuna. Toti chiriasii mei au fost oameni mai mult decat de bun-simt, nu am avut studenti. Ajungeau sa dea televizorul in surdina, sa mearga desculti prin casa si dementa asta inca le batea in tevi noaptea la 3 ....
E psihopata, nu are ce cauta in bloc.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
florinmantescu, utilizator
Daca puteti proba ca v-a intrerupt alimentarea cu energie electrica, atunci s-ar putea incerca o plangere penala pentru tulburare de posesie. O astfel de plangere o poate face chiar chiriasul, nu neaparat proprietarul.
M-am dus si eu la apartament dupa ora 22 si mi-a oprit curentul,am fost nevoita sa chem politia doarece vecinul mi-a oprit lumina in apartament,nu le-am facut plangere penala desi le-a zis politistul ca este caz penal ,nu sunt genul de persoana care se cearta,am rezolvat pana la urma amical,asta pana la urmatorul chirias.
ps.nu s-a mai intaamplat partea cu opritul curentului in apartament ,poate se potolesc intr-o zi,eu nu imi voi vinde apartamentul doar in caz de forta majora.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii inchiriere apartament Diana407 Diana407 Buna ziua, se poate face ceva daca vine miros puternic de mancare de la vecinul de dedesubt? Vecinul de sub mine a inchiriat apartamentul, apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)
Vecin binevoitor AndreeaBSA AndreeaBSA Buna, Cum pot linisti in mod legal si cat mai civilizat un vecin \"binevoitor\" care se prezinta mereu la usa pe motiv ca persoanele care stau in chirie sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii chiriasi smarty67 smarty67 Buna ziua ...de curand m-am mutat cu chirie si....am ghinionul!!!...sa am sub apartamentul meu un vecin \"cel putin ciudat!\"in sensul ca.....imi este ... (vezi toată discuția)