avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO neefectuat

Daca nu mi-am efectuat toate zilele de CO pe anul 2011, angajatorul nu este obligat sa-mi acorde aceste zile de CO in 2012?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 1 Noiembrie 2012
Art. 146 alin. 3 din Codul muncii reglementeaza aceasta obligatie in sarcina angajatorului:

Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
In jurisprudenta s-a decis ca, in cazul în care angajatorul nu a acordat concediul de odihna nici pana la sfarşitul anului urmator salariatului care într-un an calendaristic nu a efectuat integral concediul de odihna la care avea dreptul, va fi obligat sa-l despagubeasca pe acesta cu o suma egala cu indemnizatia de concediu pe care ar fi trebuit sa o plateasca salariatului daca i-ar fi acordat în natura concediul la sfarşitul anului urmator celui în care trebuia efectuat.
Aceasta inseamna actionarea angajatorului in instanta?
De acord .. in acest sens, salariatul va trebui sa promoveze o actiune in instanta .. insa practica judiciara nu este unitara in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ionutpe ionutpe Buna ziua , nu am efectuat tot CO pe 2014 se mai poate lua in 2015 CO ramas din 2014. Angajatoru mi-a spus ca nu mai poate sa imi dea si ca am pierdut zilele ... (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Zile de concediu OzanaGrl OzanaGrl Buna ziua, Am si eu o intrebare daca se poate. Lucrez la firma x si am dreptul la 21 de zile de concediu anual. Pe anul curent 2012 mi-au mai ramas 5 zile ... (vezi toată discuția)