avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua , nu am efectuat tot CO pe 2014 se mai poate lua in 2015 CO ramas din 2014. Angajatoru mi-a spus ca nu mai poate sa imi dea si ca am pierdut zilele ramase de concediu este corect ce spune el .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 20 Ianuarie 2015
Art.146 alin. (3) C.mun. - Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Asadar, daca un angajat nu si-a efectuat tot concediul de odihna la care avea dreptul intr-un an calendaristic, angajatorul este obligat sa-i acorde salariatului concediul pana la sfarsitul anului urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu odihna anul 2014 neefectuate Clau73AR Clau73AR Buna seara, Lucrez la o companie multinationala in cadrul biroului de res umane si salarizare. ca si in anul precedent la finele anului 2014 au ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna neefectuate lilid lilid Buna ziua, Daca unui salariat i-au ramas zile de concediu de odihna din anul 2012 si iarasi are zile de co ramase si din anul 2013, angajatorul este ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna hudulineugenia hudulineugenia buna ziua! mai am o restanta de 9 zile CO, programata in decembrie, in aceasta perioada are loc inventarul, fiind si gestionara nu pot lipsii, ce se intampla ... (vezi toată discuția)