avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu odihna anul 2014 neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu odihna anul 2014 neefectuate

Buna seara,
Lucrez la o companie multinationala in cadrul biroului de res umane si salarizare.
ca si in anul precedent la finele anului 2014 au ramas angajati care nu si-au efectuat toate zilele de CO la care aveau dreptul in 2014.
Ce se intampla cu aceste zile de CO neefectuate? le pot reporta si adauga la cele de pe anul 2015? sau exista un termen in care sa ii putem obliga sa isi efectueze aceste zile ramase din 2014? Daca le reportam la cele din 2015 le introduce prin programul de salarizare sau nu? Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 14 Ianuarie 2015
Art.146 (3) C.mun. - Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Prin urmare, CO neefectuat in 2014 se poate lua pana la 31.12.2015, inclusiv. Astfel, un salariat , in 2015, va putea sa beneficieze de CO neefectuat in 2014 si CO aferent anului 2015.
Multumesc ptr raspuns.
Daca pana la 31 martie nu se vor efectua toate zilele ramase de pe 2014 ce vom face cu ele? Zilele din 2014 le introduc in calculul salarial ( de ex. ptr 2015 un angajat are dreptul la 22 zile de co si mai are un rest de 6 zile din 2014 le pot contabiliza doar cele 22 de anul asta sau toate 28)?

...
Daca pana la 31 martie nu se vor efectua toate zilele ramase de pe 2014 ce vom face cu ele? ...

CO neefectuat in 2014 se poate lua pana la 31 decembrie 2015.

Zilele din 2014 le introduc in calculul salarial ( de ex. ptr 2015 un angajat are dreptul la 22 zile de co si mai are un rest de 6 zile din 2014 le pot contabiliza doar cele 22 de anul asta sau toate 28)?

Se vor contabiliza toate zilele de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat andreea27 andreea27 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect . In 2013 figurez cu un concediu de odihna neefectuat de 25 de zile intrucat am intrat in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna catalinmihai123 catalinmihai123 Buna ziua, Daca mai am de luat 25 de zile de concediu (dintre care 6 zile sunt din 2013) pe 2014 si nu voi apuca sa beneficiez de ele, angajatorul le va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ionutpe ionutpe Buna ziua , nu am efectuat tot CO pe 2014 se mai poate lua in 2015 CO ramas din 2014. Angajatoru mi-a spus ca nu mai poate sa imi dea si ca am pierdut zilele ... (vezi toată discuția)