avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere de mostenire

in urma decesului parintilor a ramas un apartament,proprietate personala care trebuie impartit la 4 frati.unul din frati e decedat(are doi copii-unul plecat din tara),doi frati sunt in alta localitate si greu de contactat.as dori sa aflu o solutie pentru dezbaterea mostenirii.
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 12:14, 29 Ianuarie 2009
Solutia ar fi sa va adunati toti la un notar intr-o anume zi si data stabilita impreuna cu acesta si sa dezbateti succesiune.
Cine vrea ce vrea, cine renunta, in favoarea cui etc.......in cazul in care nu reusiti dupa parcurgerea acestei etape aveti ca solutie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere de iesire din indiviziune.

solicitati sprijin specializat.in primul rand ca trebuie sa acceptati succesiune in termen de 6 luni de la deces. Ceilalti nu au fost la inmormantare?
Trebuie sa-i contactati ( ar fi moral) si sa va intelegeti.Nu este neaparat nevoie sa se prezinte toti. Daca exista invoiala cei care nu se pot prezenta pot da o procura pentru a fi reprezentati in fata notarului ( chiar unui alt membru al familiei).

Daca nu va intelegeti va trebui sa formulati o cerere de impartire a mostenirii pe cale judecatoreasca, urmand ca succesiunea sa se dezbata in fata instantei.

av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Am fost obligați să facem cerere de dezbatere a succesiunii când am ridicat certificatele de deces. este obligatoriu să mergem acum la notar? Anagiorgiana Anagiorgiana Buna ziua,sunt Coman Ana din Constanța.Am o problema in legătură cu o succesiune în urmă decesului părinților.Parintii mei au murit amândoi în ... (vezi toată discuția)
Moștenire sora Ana. Albu82 Ana. Albu82 Unchiul meu a decedat in Iulie 2015. A expirat termenul de un an, in care mama mea (sora defunctului), trebuia sa întocmească demersurile pentru acceptarea ... (vezi toată discuția)