avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire sora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire sora

Unchiul meu a decedat in Iulie 2015. A expirat termenul de un an, in care mama mea (sora defunctului), trebuia sa întocmească demersurile pentru acceptarea mostenirii.
A fost prezenta la îngroparea defunctului.
La notar, a descoperit, după expirarea termenului de un an de la deces, ca exista un testament. Mai are sora defunctului vreun drept ? Sau se ia in considerare ca vreme de un an de la deces, nu a întreprins nici un demers?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 17:53, 27 Ianuarie 2017
E mai complicat, dar nu e imposibil, daca spuneti ca a participat la inmormantare. Puteti incerca facand dovada acceptarii tacite a succesiunii. Sunt necesare mai multe detalii si depinde si ce si cum a fost intocmit testamentul. Incercati sa contactati un avocat.
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori? mon@ mon@ Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Despre ce e vorba: Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Dansul era recasatorit (in urma decesului bunicii) de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Succesiune- acte de acceptare tacita? logicus logicus Imi cer scuze pentru eventuala repetitie: cheltuielile de inmormantare (facturi/ajutorul de deces ridicat de la Casa de Pensii) se considera acceptare tacita ? ... (vezi toată discuția)
Realizarea succesiunii la 7 ani dupa deces adi2004 adi2004 Buna ziua, Bunica mea a decedat in anul 2008 si a lasat prin testament ca toata mosterirea sa revina in cote aproximativ egale celor doi nepoti si celor doi ... (vezi toată discuția)