avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare drepturi mostenire catre o alta pesoana, dar nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare drepturi mostenire catre o alta pesoana, dar nu ruda

Imi pot fi cedate drepturile succesorale de catre o persoana care nu imi este ruda?
Situatia este urmatoarea: Mama viitoarei mele sotii ( nu suntem casatoriti momentan ) vrea sa imi cedeze dreptul de mostenire, pentru mama sa care a decedat in urma cu o luna. In acest timp mama concubinei mele a fost la notariat impreuna cu sora ei pentru deschiderea succesiunii ( mama concubinei mele si sora ei sunt unici mostenitori ).
Vrea sa imi cedeze acest drept deoarece este plecata din tara, iar atunci cand se va gasi un cumparator pentru apartamentul mostenit sa nu trebuiasca sa vina la vanzare.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:25, 3 Noiembrie 2012
Sa intocmeasca o procura prin care sa va mandateze s-o reprezentati atat la dezbaterea succesiunii, cat si la vanzarea apartamentului respectiv.
Sa va cedeze drepturile inseamna vanzare de drepturi succesorale, sa o reprezentati la succesiune inseamna cu totul altceva. La vanzarea de drepturi succesorale dvs veti fi titularul drepturilor ce decurg din calitatea de mostenitor iar reprezentarea la succesiunea care se face prin procura autentica nu va face titular drepturilor mostenite ci doar mandatarul, reprezentantul dansei, ea avand calitatea de mostenitor.
nu vrea doar sa o reprezint, vrea sa imi cedeze mie aceste drepturi. Exista vreo alta forma ( act notarial prin care imi cedeaza aceste drepturi, donatie etc. ), sau singura posibilitate este de vanzare a drepturilor succesorale.
In caz de vanzare a drepturilor succesorale, care ar fi costurile notariale? ( o suma aproximativa )
nu vrea doar sa o reprezint, vrea sa imi cedeze mie aceste drepturi. Exista vreo alta forma ( act notarial prin care imi cedeaza aceste drepturi, donatie etc. ), sau singura posibilitate este de vanzare a drepturilor succesorale.
In caz de vanzare a drepturilor succesorale, care ar fi costurile notariale? ( o suma aproximativa )

Ideea este k are o datorie la o banca si se teme sa nu introduca aia vreo actiune judecatoreasca si sa ii ia banii, de aceea vrea sa faca acest transfer. De fapt ea spune k a fost instiintata de catre bank, ca ar fi avut loc un proces in lipsa ei si k in cazul in care ar avea vreo proprietate va fi executata silit, desi eu nu cred acest lucru. Cred k a primit ceva scrisori de la bank sau de la vreo firma de recuperare creante bancare.
In cazul in care exista totusi o hotarare judecatoreasca de executare silita, pot cei de la banca sa afle k ea a intrat in posesia unei mosteniri si sa ii ia partea de mostenire, sau dupa vanzare banii?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
marianliviuh a scris:

De fapt ea spune k a fost instiintata de catre bank, ca ar fi avut loc un proces in lipsa ei si k in cazul in care ar avea vreo proprietate va fi executata silit, desi eu nu cred acest lucru.


Ba este foarte posibil acest fapt, sa se fi emis o sentinta de incuviintare a executarii silite (se emite in lipsa debitorului), iar in baza acesteia i se vor urmari proprietatile, conturile bancare, veniturile... Deci da, banca va putea afla ca a dobandit o proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)