avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

salut.scriu din germania,iar aici unde locuiesc sunt multi romani.o prietena romanca m-a rugat sa o ajut,ea si partenerul ei ,tot roman, au o fetita de 2 ani.fetita poarta numele lui de familie,dar nu si ea ptr ca nu sunt casatoriti.nu se mai inteleg iar ea ar vrea sa plece in romania cu fetita dar fara stirea tatalui ,astfel nu ar lasa-o.in romania vrea sa bage proces de custodie ptr fetita.intrebarea mea este daca pleaca in romania fara stirea tatalui,nu a depus la politia din germania nici o plangere ca tatal ar fii violent, ar avea de suferit la proces? tatal ar putea declara ca a rapit copilul?
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 00:11, 3 Noiembrie 2012
Bineinteles, nu trebuie sa plece cu copilul fara acordul tatalui, altfel ar fi o rapire internationala de copii. Cel mai bine e sa atentioneze autoritatile din Germania, sa il reclame pe partenerul ei pentru comportamentul acestuia, sa-i faca plangere penala si ulterior sa ceara custodia copilului in Germania. Poate sa mai ceara acordul tatalui copilului pentru mutare in Romania, doar asa nu ar avea probleme juridice privitor la plecarea cu copilul in Romania.
De principiu ar fi bine sa faca plangere penala in Germania insa e posibil sa nu dovedeasca nimic.

In alta ordine de idei poate ca daca ajunge sa se judece in Romania ar castiga procesul fara mari probleme deoarece daca se judeca in Germania nu cred ca ar face fata financiar.

Ar trebui sa consulte un avocat din Romania pentru ca acesta sa inteleaga exact toate aspectele.
Adica ar avea nevoie de o consultatie juridica detaliata si contracost pentru ca in caz contrar avocatul va vorbi doar cel mult 5 minute cu ea si probabil ca nu se va lamuri.

Depinde foarte mult si ce cetatenie are copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal mi-a luat fetita Lorena33 Lorena33 Eu locuiesc în germania de apr 6 ani...am o fetita de 3 ani si 3 luni..pe care tatăl ma păcălit k o duce la bunici si nu imi mai da fetita...noi mergand ... (vezi toată discuția)
Am venit din spania în românia cu copilul minor, dar am fost dată în judecată de tatăl ei acolo și acum sunt obligată să-l duc înapoi. ce ni se poate întâmpla dacă nu fac asta? Elche Elche Sunt femeie romanca si in urma convietuirii timp de 8 ani cu un cetatean spaniol a rezultat o fetita care acum are 6 ani.Momentan se afla in Romania de fapt de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)