avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal mi-a luat fetita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal mi-a luat fetita

Eu locuiesc în germania de apr 6 ani...am o fetita de 3 ani si 3 luni..pe care tatăl ma păcălit k o duce la bunici si nu imi mai da fetita...noi mergand impreuna cu masina pt ai face pasaport...nu locuim impreuna copila are adresa mea.fetita e născută în germania si are domiciliul meu...fiind si pe numele meu dar cu custodie comuna facuta la protecția copilului.. .nu prin tribunal.mia inselat increderea i-am lăsat fetita lui pt a petrece timp k ea....a zis k o aduce dupa 3 zile si na mai adus copilu.nici la tel nu mio dădea motivand ca doarme sau nu vrea sa vb k mine...ca numi duce lipsă.ce pot face in cazul asta.????am depus plângere la pol in germania urmand sa merg in rom...la pol maine ...cum cer acea ordonanta sa iau fata la mine până la definitivarea procesului...???
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:14, 29 Iulie 2017
Doamnă, fiţi mai explicită.
Tatăl unde locuieşte? Unde s-a născut fetiţa şi unde s-a înregistrat naşterea? Unde s-a făcut"custodia comună la Protecţia copilului"?
În Romania, autoritatea părintească este comună de la naşterea copilului şi recunoaşterea de către tatăl necăsătorit al acestuia.Protecţia copilului nu recunoaşte aşa ceva.
Fetita e născută în germania...recunoscuta de el dar pe numele meu.tatal nu sta cu noi ...locuieste tot in germania. Custodia sa facut la protecția copilului in Germ
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
Lorena33, utilizator
Trebuie deschisă acțiune pentru rapire internațională de minori.
E bine să va grăbiți.

Ar trebui analizat si actul pe care îl aveti.
E complicat ca nu aveti hotărâre judecătorească pentru ca ati fi avut mai multe variante.
Încercați să apelați la avocat pentru ă acționa corect sub aspect juridic.
Dvs. în Germania, tatăl în Germania, copil născut în Germania, în evidenţa Protecţiei copilului din Germania...mă tem că acolo trebuie să rezolvaţi problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept tutelar pablo68 pablo68 Buna ziua.am o problema privind custodia (germ. sorgerecht ) la 3 copii asadar pe scurt: sunt acum doar cetatean german - de origine romana din brasov ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu anaalissea anaalissea eu si prietenul meu traim in germania.avem un copil d aproape 2 ani impreuna,iar copilul poarta numele lui de familie.as putea sa plec cu copilul in romania ... (vezi toată discuția)
Dreptul copiilor DanaBaboia DanaBaboia Daca copilul minor nu vrea la tata trebuie sa meargă oricum? Copil recunoscut de tată dar nu este o hotărârea în tribunal despre custodie. Copil cu dubla ... (vezi toată discuția)